Zo gek zijn we nu in Nederland

Vanavond heb ik het eenvandaagdebat bekeken en nu is me duidelijk geworden dat we in Nederland toch wel echt helemaal knettergek zijn:

1 40% van de studenten aan de universiteiten komen uit het buitenland en krijgen een beurs van de Nederlandse overheid, wanneer de studie na een jaar of vier is afgelopen, steken ze hun hand op en zeggen dankjewel en tot ziens en gaan terug naar hun eigen land. In de tussentijd hebben ze wel op kosten van de Nederlandse belastingbetaler gestudeerd en ook een kamer in een huis bezet gehouden.

2. Expats (werknemers uit het buitenland) betalen 30% minder belasting dan gewone Nederlanders. Hierdoor houden zij
meer geld over om een huis te huren of te kopen, waardoor zij de gewone Nederlanders wegconcurreren van de woningmarkt.

3. Statushouders krijgen met voorrang een huis toegewezen, waardoor een Nederlander die hoger op de lijst staat het nakijken heeft. Als je hier wat zegt ben je racist of wordt je (onterecht) beschuldigd van discriminatie.

En dan maar klagen dat er een woningcrisis is en dat er veel te weinig woningen zijn. Om meer woningen te bouwen is grond nodig. Dan kun je natuurlijk niet zeggen dat er veel te veel mensen uit het buitenland komen, nee ben je gek, dan bedenk je een stikstofprobleem om zo de boeren hun land te ontfutselen in naam van het milieu en het wereldklimaat!

Deel dit topic

Reacties

+4
kanniewaarzijn
Nederland maakt graag goede sier in het buitenland. Eigen bevolking is totaal niet interessant, alleen goed om te betalen.
+3
@kanniewaarzijn De eigen bevolking wordt gewoon achtergesteld. Wat ik dan alleen niet begrijp is dat de partijen die dit in stand willen houden nog steeds zoveel stemmen lijken te kunnen krijgen. Wonen is toch een belang van ons allemaal? Een hoop stemvee is echt zo gek of er wordt fraude gepleegd bij het tellen van de stemmen.
Nevergiveup
@Ян де веехоудер er tellen vaak wel veel studenten mee ....

Wat ik niet begrijp is dat in NL alles digitaal moet , je zou zo ket je telefoon en digiapp kunnen stemmen maar dat moet dan weer niet ...
+2
arie.j
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
@kanniewaarzijn De eigen bevolking wordt gewoon achtergesteld. Wat ik dan alleen niet begrijp is dat de partijen die dit in stand willen houden nog steeds zoveel stemmen lijken te kunnen krijgen. Wonen is toch een belang van ons allemaal? Een hoop stemvee is echt zo gek of er wordt fraude gepleegd bij het tellen van de stemmen

60% van de kiezers verdiept zich kennelijk niet in wat partijen voorstaan en heeft een week voor d verkiezingen nog geen keuze gemaakt
Laten het afhangen of het mannetje/vrouwtje in de laatste debatten wat handig overkomt
Echt stemvee dus. Arm land als je zulke kiezers hebt
En wat die 40% buitenlandse studenten betreft, die ook nog eens maken dat op de universiteiten in het Engels les wordt gegeven
Dat was Omtzigt die daar een eind aan wilde, 300% met hem eens, en hij wilde de rest van de instroom uit buitenland ook fors minder
Wilders ziet kennelijk alleen asielzoekers
+1
@arie.j Probleem met Omtzigt is alleen wel, dat hij niet met de PVV wil waardoor hij zich uitlevert aan de gvda. Zo gaat er geen verandering komen!
arie.j
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
@arie.j Probleem met Omtzigt is alleen wel, dat hij niet met de PVV wil waardoor hij zich uitlevert aan de gvda. Zo gaat er geen verandering komen

Dat is meer het probleem van de PVV
PVV wil totaal uit de EU, nou Omtzigt niet en ik ook niet en het grote gros van de boeren ook niet
In Engeland heeft het ook alleen maar veel gekost en veel extra controles bij de grens opgeleverd
+2
slagakker
@arie.j Hou jezelf maar voor de gek. Mooi programma al die partijen maar daags na de verkiezingen zijn ze alle beloftes vergeten. We hebben het voornamelijk bij het CDA gezien, wat hebben ze hun kiezers te kakken gezet. Wat dat betreft is PvdD wel rechtlijnig die hebben een lijn waar ze niet vanaf wijken. Zeker niet mijn club voor de duidelijkheid. Kan mezelf er ook niet meer zo druk over maken ze doen toch wat ze zelf willen. Ze zoeken het morgen maar uit met z'n allen.
arie.j
Quote Reactie van @slagakker:
@arie.j Hou jezelf maar voor de gek. Mooi programma al die partijen maar daags na de verkiezingen zijn ze alle beloftes vergeten.

Thuis blijven dan als jij niemand vertrouwd
Tjonger
@arie.j topic opener heeft feiten neer gezet en maar 1 gevolg.
Als je die 40 procent studenten weert, hoe zien de universiteiten er dan uit. Hebben ze dan nog bestaansrecht?
Als je de expats weert, hoeveel bedrijven komen dan in de knoei met hun personeel? Niet weren en volle mep belasting betalen? Komen ze dan nog deze kant op?

Dan kan ik meer mee gaan in het pvv standpunt dat je asielzoekers eerder opvangt dan pas in Nederland.

Tekort aan woningen zullen we altijd houden. Puur om de prijzen op niveau te houden. Er zit natuurlijk wel verschil in een gezond tekort en een tekort zoals nu
pieta
@Tjonger De kneep zit altijd in de nuance.
+2
Quote Reactie van @Tjonger:
Als je die 40 procent studenten weert, hoe zien de universiteiten er dan uit. Hebben ze dan nog bestaansrecht?

Waarom zouden ze geen bestaansrecht meer hebben volgens jou? Bij een groot aantal studies moet er geloot worden om te worden toegelaten, dat kan dan dus minder worden, zodat we meer kunnen gaan investeren in onze eigen mensen, in onze eigen generatie na ons. Verder heb ik niet gezegd dat buitenlandse studenten wat mij betreft niet welkom zijn. Zij zijn welkom, maar dan wel op eigen kosten of op kosten van het land waar ze vandaan komen.

Quote Reactie van @Tjonger:
Als je de expats weert, hoeveel bedrijven komen dan in de knoei met hun personeel?

Waarom zouden ze in de knoei moeten komen met hun personeel? Natuurlijk moeten ze gewoon de volle mep belasting betalen en als ze dan niet meer willen komen, dan moeten de werkgevers die deze mensen in dienst willen nemen, maar meer betalen, zodat de extra belastingen gecompenseerd worden. Arbeidsmarkt heet dat.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Tjonger:
@arie.j topic opener heeft feiten neer gezet en maar 1 gevolg.Als je die 40 procent studenten weert, hoe zien de universiteiten er dan uit. Hebben ze dan nog bestaansrecht?Als je de expats weert, hoeveel bedrijven komen dan in de knoei met hun personeel? Niet weren en volle mep belasting betalen? Komen ze dan nog deze kant op?Dan kan ik meer mee gaan in het pvv standpunt dat je asielzoekers eerder opvangt dan pas in Nederland.Tekort aan woningen zullen we altijd houden. Puur om de prijzen op niveau te houden. Er zit natuurlijk wel verschil in een gezond tekort en een tekort zoals nu

Nou ik had het al eerder neergeze: bij deze topic prikkebord.nl/topic/318254/…
scrol maar even onder vandaan
=
Die expats leven van subsidiebeurzen, dus onze centen, ze wonen ook nog eens waar Nederlanders zouden kunnen wonen
En ze verzieken de taal doordat alleen Engels op de Universiteiit de voertaal is geworden.
We leven in Nederland en als we zelf nie genoeg studenten hebben dan hebben we Universiteiten te veel
Wat denk je wel niet dat die dingen kosten?
Hier heb je cijfers. let wel dat gaat over inclusief HBO, dus niet allen de Universiteiten
nos.nl/artikel/…
pieta
@arie.j Kun jij ook vinden hoeveel NL-studenten in het buitenland studeren? Heb het al gevonden 46.000.

lsvb.nl/dossiers/internationaal/….
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Tjonger:
Als je die 40 procent studenten weert, hoe zien de universiteiten er dan uit. Hebben ze dan nog bestaansrecht?

Aangezien deze studenten alles betaald krijgen, voegen ze niets toe, financieel gezien.
robotmelker
Kunnen wij ook expats worden op onze bedrijven?
+1
de jonge
En dat pvda/groen slinks nog meer en meer belastingen willen laten betalen....
+6
Twentsch Land
Heel veel van wat gaande is is behoorlijk onder de pet gehouden, niet allemaal bekend bij de gewone man ……… goed dat steeds meer van deze dingen in de publiciteit komen.
de jonge
@Twentsch Land mede dankzij een partij waarvan gisteren iemand is aangevallen en gewond is geraakt.
+3
komelker 2
Er is maar 1 die mijn stem verdiend heeft en dat is Caroline.
+2
Erik1979.
@komelker 2 gisteren op Twitter excuses gemaakt naar Thierry dat ze er niets van gezegd heeft in het debat van de moord aanslag. Oprechte excuses. Geweldig dat we nog oprechte mensen in de politiek hebben. Moeten we zuinig op zijn.
Wie weet het
Gelukkig studeren onze jongeren nooit in een ander land.
Kars
@Wie weet het ook in deze percentages. Las pas TU eindhoven en Kub tilburg nog dubbel zoveel studenten willen hebben. Puur geld kwestie voor universiteiten.
+3
Vdejong
@Wie weet het onze beide dochters studeren in het buitenland, dan bedoel ik niet Canada of Nederland, en daar moet flink voor betaald worden; huisvesting en studie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's milieu , belasting , overheid , studie , discriminatie , stikstofprobleem , boeren , bouwen , nederland en Kosten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0