Dit grote Twentse bedrijf breekt met zuivel en wordt 100 procent vegan


Quote:
Hun moeder begon in 1987 ijs en desserts te maken van het melkoverschot van hun vaders koeien. Boermarke in Enschede (180 werknemers) werd in ruim drie decennia een begrip in de Nederlandse zuivelwereld. Nu stappen de zonen van Bertine Varvik, Reynier (45) en Alexander (52), uit de zuivel. Ze gaan alleen nog plantaardige zuivelvervangers produceren.

Deel dit topic

Reacties

+4
weurding
T is te proberen, waterijs is ook een alternatief
+4
labella
Het begin van het einde!
+8
casev2
Even gekeken op het etiket:

Quote:
Producteigenschappen
Wettelijke omschrijving
Plantaardige plakken met Gouda-smaak, op basis van kokosolie
Ingrediënten
water, kokosolie 21%, gemodificeerd zetmelen (aardappel, tapioca), aardappelzetmeel, maltodextrine, zout, natuurlijk aroma, zuurteregelaar (citroenzuur), kleurstof (carotenen), olijf-extract, extract van paprika

En normale kaas:
Quote:
Wettelijke omschrijving
Kaas jong belegen 48+
Ingrediënten
ingrediënten :gepasteuriseerde koemelk, zout, zuursel, microbieel stremsel.

Tja... ik zou het wel weten
Henry1
@casev2 enerzijds ben ik het met je eens.
De andere kant is: pak gewoon een ander willekeurig voedsel en kijk wat daar in zit. Ook een hele wereld aan producten en toevoegingen. En er is wel een groepje mensen die zich druk maakt om E-nummers maar heb het idee dat die steeds kleiner wordt.
Dus zal dat de consument overhalen om niet voor vega producten te kiezen?
+2
Melkveehoudernh
@Henry1er komen steeds meer onderzoeken die bewijzen dat onbewerkte volvette producten zo slecht nog niet zijn voor de gezondheid, was het niet vanwege het grootgeld van de coca cola en unilevers van deze wereld was er al veel meer bekend over hoe slecht de margarines en andere zwaar bewerkte meuk voor de gezondheid zijn. maar als je onderzoekers maar genoeg betaald, zijn er altijd wel een stel die het tegenovergestelde willen opschrijven
+1
Jaap40
@Melkveehoudernh combineer dit Twentse verhaal eens met WEF food hubs, foodvalley. Het lijkt er idd op dat we juist naar meer bewerkt voedsel gaan🤢🤢
+1
spotmelker
Quote Reactie van @Jaap40:
dat we juist naar meer bewerkt voedsel gaan

En de bijbehorende kwalen...
+3
KOC1981
@Henry1 Het verbaasd mij ook hoe weinig mensen hier mee begaan zijn eens ze de winkelkar moeten vullen. Met de opkomst van VLOG in Duitsland, dacht ik echt dit wordt onze redding op termijn, eerlijk voedsel zonder geknutsel en zonder al die E-nummers. Maar ondertussen is VLOG nog steeds enkel een Duits dingetje wat ook nog eens niet betaald wordt.
Melkboer16
De commentaren op Tubantia.nl zijn niet misselijk. Terwijl dit toch een rooie krant is.
Succes wensen staat er niet vaak tussen maar dat gun ik ze juist wel.
Varvink is ook een paar jaar loonwerker geweest maar daar was hij niet succesvol mee.
JappieJo
Ik wens ze veel succes!
hans1980
@JappieJo ik ook , maar ze willen die 1,5 miljoen extra energie kosten niet doorberekenen, resulteerd nu in klein winstje
hans1980



Reacties!
+2
arie.j
Is dat idealisme? of alleen commercie?
Ze doen verder hun best maar hoor
Zolang er tenminste binnen vrij korte afstand ook iets beters te krijgen is
weurding
@arie.j t is vaak dat smaak bepaald, of iets echt beter is zal een groot deel worst wezen
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j t is vaak dat smaak bepaald, of iets echt beter is zal een groot deel worst wezen

Klopt, alhoewel je er ook weer geen uitslag van moet krijgen
En de prijs zegt ook nog wel wat
+1
altijdbeter
Niet zo moeilijk. Concurrentie op de zuivelproducten is te groot voor ze. Te lage marges

Dus ze gaan het in (groeiende) niches zoeken met hogere marges.

Zelf smullen ze prive wellicht nog wel van echte zuivel. Die nepbocht is voor het plebs
Albert Peters
@altijdbeter maak je niet druk al die producten groeien ook ergens
Dus worden de collega s er weer bter van
weurding
@Albert Peters buitenland?
Albert Peters
@weurding zijn net zo goed boeren als hier. Maar ik weet het niet
Nevergiveup
@Albert Peters erg fijn om afhankelijk te zijn van buitenland , sommige mensen leten nooit ....
+4
Melkboer16
@weurding neenee vlak in de buurt daar zitten ook een paar sojabonenboeren. Te lui om te melken en veel grond, die hebben ook het licht gezien in die vegazooi.
Hebben ook de krant al eens gehaald dat ze het zo goed gezien hadden.
Tubantia had een aantal jaren geleden ook een noten teler in-spe opgezocht die ook zo de boerderij van pa te grabbel wilde gooien. Niks geworden en de toko staat nu te koop.
+1
hans1980
@Melkboer16 Als je met kop in de krant komt duurt het vaak niet zolang tot het bord in de turn staat
+2
weurding
@hans1980 hopelijk hier eerder🤣
+1
Weidezicht
@weurding wie snapt hem...
+1
weurding
@Weidezicht jij wel
+2
Albert Peters
@Melkboer16 heerlijk positief
+1
jan 10
ad.nl/economie/…

Vaak zie je een gedeelte van een bedrijf op vegan overgaan,maar dit is wel erg radicaal.Dit gebeurd als je je streekeigen product gaat verloochenen...
Albert Altena
Tijd zal alles duidelijk maken.
+1
Weidezicht
Nou weet niet of die mannen hun eigen produkten al lang eten, maar voor 45 en 52 zien ze er bar oud uit.
Twentsch Land
Volgens zeggen zijn ze al een beetje zo geboren.

@Weidezicht

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ijs , koeien , zuivel en vegan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN