Excuses

Nu het Landbouw Akkoord gepubliceerd is blijkt het voor ons boeren vele malen erger te zijn dan wat we in de ergste nachtmerries hadden durven dromen. En het akkoord is ook dynamisch. Dus als de linkse kliek later de duimschroeven aan wil draaien zou dat op ieder moment kunnen. Ik heb dit topic geopend zodat de voorstanders hier hun excuses aan kunnen bieden voor hun vergissing zodat we weer met een schone lei verder kunnen.

Deel dit topic

Reacties

+1
Vdejong
Sluit de topic dan maar snel weer. Kun je op wachten totdat je een ons weegt
Twentsch Land
Voorstanders waren er hier op het prikkebord niet echt aanwezig, wel die zijden van eerst de inhoud zien en dan oordelen.
+1
arie.j
Voorstanders waarvan? Er was en is geen landbouwakkoord.
Alleen maar een voorstel van de regering, waar in ieder geval LTO tegen is .
En voordat de voorstanders bij de coalitie en regering met excuus komen.. nou dan kun je wachten totdat je een ons weegt
frank post
Had verwacht dat er meer concreet in zat voor pas melders. Voor de rest moeten we er denk ik maar aan wennen heb niet de illusie dat maatregelen anders worden met deze coalitie. Eerste kamer bied wellicht perspectief.
+2
Bartlehiemboer
@frank post

Eerste kamer bied wellicht perspectief.

Voor zover ik weet hebben ze onlangs een wet er door gekregen dat er geen toestemming meer nodig is van de eerste kamer

Natuurlijk had D66 hierop het antwoord laten we de hele eerste kamer maar afschaffen. Dat is niet meer van deze tijd.

Zoals je ziet. Alles echt alles is er op gebaseerd dat de coalitie blijft zitten en hun eigen agenda kunnen doordrukken.

Het stopt wanneer het volk zegt stop !
+1
Hans van Bergen
Er zijn hier een aantal reaguurders die 4 jaar geleden al een akkoord getekend zouden hebben en die FDF vd Oever Sieta en wat heb je allemaal voor vanalles en nog wat uitgekafferd hebben. Diegene bied ik hier ruimte om zich daarover te excuseren
+2
arie.j
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Er zijn hier een aantal reaguurders die 4 jaar geleden al een akkoord getekend zouden h

Lijkt me stug, er was toen nog niets bekend over voorwaarden zoals nu
Voorstander zijn dat er een akkoord komt, zodat boeren wat weten waar ze aan toe zijn
Dat is iets anders dan bij voorbaat een blanco queck voor de regering willen tekenen.
Bennie Stevelink
@Hans van Bergen iemand krijgt een ernstig ongeval. Sjaak en Roy proberen de bloedingen te stoppen om daarmee het leven van het slachtoffer te redden. Mark en Sieta staan met een kop koffie in de hand toe te kijken en steken geen vinger uit. β€œDie persoon gaat toch dood, het is niet nodig daar moeite voor te doen”, is hun standpunt.
Het lukt Sjaak en Roy inderdaad niet om het leven van het slachtoffer te redden.
Dan komt ene Hans aangelopen die eist dat Sjaak en Roy excuses aanbieden omdat ze een poging hebben gedaan het leven van het slachtoffer te redden.

Het moet niet gekker worden met die FDF aanhangers.
+11
frank post
@Bennie Stevelink jij doet er ook alles aan dat niemand je mag hΓ¨ πŸ˜‚
+4
Erik1979.
@Bennie Stevelink als jij dit mag zeggen en dat mag blijkbaar dan zal ik maar niet zeggen wat die Sjaak en Roy gedaan hebben met dat slachtoffer...... Want dat mag niet πŸ™ˆ
+1
Vdejong
@Bennie Stevelink je reageert als ben je gebeten door een adder. Misschien toch het gevoel dat je je zou moeten verontschuldigen?
weurding
@Vdejong hij is vast al wel immuun
jan w
@weurding
Hij is niet voor niks familie van Johan V.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Het lukt Sjaak en Roy inderdaad niet om het leven van het slachtoffer te redden.

En dat is maar goed ook, want als het slachtoffer wel was gered had hij zich tegen zijn redders gekeerd en ze vermorzeld. Het is dus maar goed dat ie dood is.
+1
Twentsch Land
Of door zuurstof tekort zwaar invalide.

@kanniewaarzijn
+7
mlkvhoudr
Hans ik ben ak al zo lang getrouwd dat ik s ochtends al sorry zeg voor de koffie πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ

Ik heb het niet gelezen het lba maar komt die hans sorry, wat ik je zeggen wil is sorry, het spijt me vergeef me voor al mijn zonden en alle niet rechts comformistische meningen, sorry dat ik besta, mijn moeder wil je daar ook nog excuses voor aanbieden, sorry voor alles, zullen we er nog een dramatisch muziekje ondet zetten om de excuses nog wat gemeender te maken want sorry lijkt wel eens het moeilijkste woord te zijn, maar nogmaals sorry

+3
pieta
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
mijn moeder wil je daar ook nog excuses voor aanbieden,

Had ze je door moeten slikken dan? 😁
+3
mlkvhoudr
@pieta ik weet niet of dat geholpen had ik vind uiteindelijk altijd mijn weg wel πŸ˜€
marcsterreborn
@mlkvhoudr ja sorry. Tegen mij zeiden ze altijd: "oe va had oe muttn verzoepn in de leide"
+2
bio boer
Je bent mooie grap jurk idereen is toch vrij om er van te vinden wat die wil als iemand het een goed plan vind mag iemand dat vinden maar heb niemand zien schrijven dat het goed plan is
Alleen zijn somigen wel veel gematigder in de reactie hier op dan anderen terweil ze het zelfde bedoelen
+1
Erik1979.
@bio boer het probleem vind ik de leugens. Iedereen moet zijn mening kunnen brengen op de manier dat die dat goed acht zolang maar vreedzaam. Als de politiek en de media niet zo corrupt waren kon je op gelijke basis debatteren. Nu geloven mensen in een corona prik, in een stikstof probleem, in dat co2 bij draagt aan de opwarming.etc. etc. Dat er een een beetje waarheid in kan zitten wil niet zeggen dat het de ultieme waarheid is. Stikstof in de vorm van ammoniak is helemaal niet zo schadelijk en zorgt zelfs voor vergroening. Co2 is waarschijnlijk een broeikasgas maar dat het zulke gevolgen heeft wat ze zeggen is gewoon niet waar en dat wordt iedere dag bewezen. De vaccinatie.... Ja ik ben voor een vrijwillige prik zodat we de gevolgen kunnen overzien zolang er mensen zijn die denken dat die goed doet. Ik neem hem nooit en ik zal hem iedereen afraden, gelukkig luisteren er heel veel niet naar mij. Kortom de leugen kast regeert en enkele van jullie kunnen zich weer ergeren aan Jinek 😁
GJ Bosch
@Erik1979. Co2 is waarschijnlijk een broeikasgas maar dat het zulke gevolgen heeft wat ze zeggen is gewoon niet waar en dat wordt iedere dag bewezen.

Geef het bewijs dan maar, meneer de klimaatdeskundige

Ik zie dat jij als klimaatdeskundige ook twijfelt over de vraag of CO2 en broeikasgas is. Leg dat dan ook even uit
+1
mlkvhoudr
@GJ Bosch in dalfsen is er in iedergeval wel klimaatverandering, ik zie persoonlijk in co2 uitstoot en opwarming aarde een veel groter probleem dan in de stikstof maar ook onze nieuwste auto word weer gewoon een diesel want het financiele klimaat is nog niet van dien aard dat ik even 60000 euro of meer wil uitgeven om het klimaat td redden, maar dat het klimaat veranderd is voor mij klip en klaar
+2
Erik1979.
@mlkvhoudr er is altijd klimaatverandering. Maar dat dat door co2 komt klopt niet. Er zijn veel meer invloeden dan co2. Aardas gekanteld drukker bevolkt geeft al een hogere temperatuur. Dat co2 een knop is waar je aan kan draaien is zo'n bullshit. En als het waar zou zijn dan konden ze in no time de gehele elektrische energie voorziening co2 neutraal maken. Maar dat doen ze niet. Dus is het niet zo erg.
mlkvhoudr
@Erik1979. ik constateer alleen de verandering de rest heb ik geen verstand van
+5
weurding
@mlkvhoudr dat heeft niemand, diegene die denken van wel en daarbij het hoogste woord hebben kosten ons niet alleen geld maar zo dadelijk ook nog de kop
+1
Erik1979.
@GJ Bosch ik heb niet de kennis over of co2 een broeikasgas is of niet. Daar zijn verschillende meningen over. Ik denk dat het zou kunnen maar is niet zo relevant. Dat de co2 die mensen produceren zoveel invloed heeft is een verdien model. Er is gewoon geen bewijs voor mogelijk. Ze vergelijken de temperatuur met de laatste ijstijd. Ik ben blij dat het een beetje warmer is. Daarvoor konden ze nog niet goed de temperatuur meten. Ook het co2 niet. Dus het is onmogelijk om sluitend bewijs te leveren.
Braboboer
@Erik1979.

Ik denk dat de mensheid met onze economische activiteiten echt wel bijdraagt aan het versnellen van klimaatverandering.

Als oplossing denk ik dat we beter geld kunnen investeren in het aanpassen aan het veranderende klimaat dan proberen het tegen te gaan.

Als je hoort dat we 28 miljard gaan investeren voor 0,000036 minder graden is bezopen natuurlijk.
+2
Erik1979.
@Braboboer bij ons hebben de hardste roepers dat de wereld vergaat door co2 de kerncentrales uit gezet terwijl dat de veiligste in de wereld zijn. Als ze zoiets doen dan klopt het gewoon niet. Dan worden we keihard voor gelogen.
+2
pieta
Quote Reactie van @Braboboer:
Als je hoort dat we 28 miljard gaan investeren voor 0,000036 minder graden is bezopen natuurlijk

Dit is ook framen ten top. Ja, als klein land Nederland is onze bijdrage relatief. Alleen ontslaat dat je niet van een eventuele verantwoordelijkehdi.
Braboboer
@pieta

We moeten ook realistisch blijven en niet de illusie heb en dat we iets gaan oplossen door het land vol te zetten met windmolens en zonneparken.

En ondertussen wel allemaal het vliegtuig pakken en de grootste prullaria vanuit china hierheen verschepen.

En nog meer wegen aanleggen en dat goedpraten met elektrisch rijden.
pieta
@Braboboer Eens. Maar het framen met die temperatuur is gewoon belachelijk.
Braboboer
@pieta

Jetten lijkt te genieten van die framing door het te vertellen met een vieze grijns op z’n smoelπŸ˜‰
+3
ookeenmelkveehouder
@GJ Bosch deze onderbouwingen kan ik me het ook niet helemaal in vinden. Mijn punt is dat het uiteindelijk allemaal interpretaties zijn van uitkomsten van getoetste hypotheses. Hoe het precies zit zou je mij nooit stellig kunnen horen zeggen. ik geloof echter niet dat de juiste aanpak de juiste is. En of het probleem zo groot is. Klimaatverandering is een sturingsmiddel van de politiek waarbij een hoop propaganda wordt gebruikt om maar mensen te kunnen overtuigen van hun doelredeneringen. De wereld zou bij wijze van spreken 10, 5 en dit jaar nog vergaan zijn omdat het 5 over twaalf zou zijn. Ik wil niet zeggen dat ik het eens ben met hoe het nu gaat maar ik ben het nog minder eens met waar het naar toe gaat. Een vergunning nodig hebben om te mogen beregenen zorgt niet dat er minder water gebruikt wordt alleen dat er macht misbruik ontstaat. CO2 credits zijn niet om co2 te verminderen maar om mensen te kunnen sturen. klimaat veranderd altijd. Hierdoor kan je altijd aan de macht blijven en macht uitoefenen. Hetzelfde geldt met de natuur. Natuur veranderd altijd. Als ik zeg dat dat de natuur in stand moet blijven wat de overheid nu doet. Kan ik altijd sturen.

Als je terug leest over hoe het ipcc etc is opgericht dan heb ik er weinig vertrouwen in. Het gaat allemaal om belangen en macht. niet om het klimaat en of de natuur
mlkvhoudr
Volgens mijn ontplofte twitter tijdlijn heeft fdf de telefoonnummers van eline en derk online gegooid en worden ze nu gespamt, nu mag jij je excuses aanbieden hans dan kunnen we weer met schone lei verder....
+1
sorry
@mlkvhoudr je kan m uitzetten hoor

cda-ers van tegenwoordig zijn ook niet meer wat het geweest zijn
digibron.nl/viewer/collectie/…
Grasbaal
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Volgens mijn ontplofte twitter tijdlijn heeft fdf de telefoonnummers van eline en derk online gegooid en worden ze nu gespamt,

Heel kinderachtig, als je zo de strijd wilt winnen:


sorry
@Grasbaal aan welke kant staat ze nou ?
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @sorry:
aan welke kant staat ze nou ?

Eline heeft een groot boerenhart
sorry
@Grasbaal nou ...heb je het schaap aant drieten...



dat ze de go zomaar op kunnen vragen moeten we maar normaal vinden

maar een telelefoonnummer van een kamerlid..schande..

misschien kan ze het gelijk ter sprake brengen met haar boerehart

wat moet vd oever wel doormaken..alles buiten hebben staan...huisverkoop...etc

ps vergeet de vieze spelletjes van d66 niet

sterkte met het slachtofferschap
+1
Twentsch Land
Kan idd zo zijn dat niet correct met kamerleden wordt omgegaan, en dat hoord wel, maar kamerleden gaan ook niet correct om met de agrarische sector ..... iets van actie ➑️ reactie !

@sorry
labella
@Grasbaal vroeger had je een telefoonboek, daar stonden de telefoonnummers toch ook gewoon in? Was wel handig in ieder geval.
+1
mlkvhoudr
@labella en een wehkamp gids waar je ook belangrijke informatie vond
+2
Wolswinkel
@mlkvhoudr
Quote:
en een wehkamp gids waar je ook belangrijke informatie vond

Bleef jij altijd hangen op de sokken pagina?
+2
weurding
@mlkvhoudr ter meulen post, best spannend vroeger😁
Erco
@Grasbaal ALS je de strijd maar wint
mlkvhoudr
@Erco de strijd win je door niet in de strijd te komen, maar goed dat is een koe in de kont kijken maar behoudzucht van de sector is 1 van de problemen, het grootste probleem is en blijft wegvallen verdienmodel door niet volgen inflatie, er moet van alles en vooral goedkoop en dat gaat niet dus krijgen we linksom of rechtsom een blijvende sanering, daarom ook inzetten op de vrijwillige opkoop om eerste druk van de ketel te krijgen, maar nu las ik gisteren dat mevrouw v d wal t budget weer niet rond heeft
Zwaagdijk
@Grasbaal in liefde en oorlog is alles geoorloofd. En als ze aan je bestaansrecht komen ook. (Maar het heeft geen zin, die nummers neerzetten.)
Hans van Bergen
@mlkvhoudr Ik ben lid van FDF meer niet. Vd Oever kent mij ook niet. Hiju zegt deze actie niet op touw gezet te hebben maar vind hem wel goed. Ik sta er exact precies zo in. Als jij boeren als piek belaster weg durtf te zetten en het land en de EU uit wilt trappen hoe vreemd is het dan dan jij gebeld wordt?? Ik ben ook wel eens ongevraagd gebeld door Jacco geurts. Ik heb ook wel eens onuitgenodigd een cda er hier aan de ontbijt tafel gehad die heel boos was. Die dacht mij even de les te gaan lezen maar schrok terug toen mijn zoon binnenkwam. Ik ben zo vaak aangesproken ongevraagd door politici. Zie je menno als je iets langer nadenkt weet je meer
+1
mlkvhoudr
@Hans van Bergen ik heb dat soort dingen echt nooit, nog nooit bedreigd, bespaar je de moeite ook maar hoor πŸ˜‰ maar iedereen word maar geintimideerd tegenwoordig, ik heb ook wel eens het idee dat men zich tegenwoordig wel erg thuis voelt in de slachtofferrol, terwijl ik nog opgegroeid ben met dat er niks erger is dan dat mensen je zielig vinden en medelijden met je hebben, dat een ander voor jou moet opkomen, fucking hell dat vind ik wel zo verschrikkelijk, lijkt wel een welvaartsziekte, er zit geen overlevingsmechanisme meer in mensen, je ging als jonge jongen nooit naar de meester : meester ze plagen mij, je ging naar de meester omdat je moest uitleggen waarom je die klierende medeleerling een ram op zn bek gegeven had, en het antwoord was simpel ik had hem al vaak genoeg gewaarschuwd, maar nu lijkt iedereen naar de meester te rennen: meneer ze plagen mij.......
+2
mlkvhoudr
@sorry dat is wel een beetje de omgekeerde wereld is t niet?

valt bij mij onder de catagorie : victim shaming, ik geef aan heel weinig mensen mijn mobiele nr en onbekende nrs neem ik niet of nauwelijks op, met een mail naar hun cda mailadres had ik vrede gehad maar iemands telefoonnr ga je niet delen wat mij betreft
+2
sorry
@mlkvhoudr
het is ig weer genieten voor deugend nl ,eerst derk met de boze buurvrouw en nu dit weer
sorry
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
maar iemands telefoonnr ga je niet delen wat mij betreft

geenstijl.nl/5171260/blijft-een-enorme-weggooier/

lees de reacties,telnr gewoon te vinden cda drenthe
+1
mlkvhoudr
@sorry dus niet zelf geplaatst begrijp ik dus een andere idioot heeft dit geplaatst, dan treft fdf geen blaam
+3
Erik1979.
@mlkvhoudr misschien een ideetje.... Sorry Mark dat ik je vals beschuldigd hebπŸ˜πŸ˜‰
mlkvhoudr
+2
sorry
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
dus niet zelf geplaatst begrijp ik dus een andere idioot heeft dit geplaatst

cda.nl/drenthe/mensen/…
+2
mlkvhoudr
@sorry sorry hoor sorry maar ik blijf geen sorry zeggen πŸ˜€
hans1980

Braboboer
@hans1980

Heeft bennie gelijk over FvD en FDF? πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , lei , malen en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
63
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN