Illustratie van:
2

Kubota B1-15 Bultra - Pto en 4x4 hendel zitten vast

Hallo.

Sinds kort ben ik in het bezit van een Kubota Bulstra B1-15, trekker werkt na behoren.
Sinds de aanschaf zitten de PTO hendel en de 4x4 hendel vast.
De pto en de 4x4 werken beide wel.
Heeft iemand er ervaring mee wat dit zou kunnen zijn en hoe het te verhelpen is?

Deel dit topic

Reacties

Misschien iets meer info.
En foto s van de machine.
Hoeze vast.
Draait niet
Gaat niet heen en weer?
Je weet dat voor de pto ook vaak een extra hendel erbij is?

Nou moeten wij gaan kijken of we de machine kenben.
En de zoekterm in google of tf invoeren om te zien of we hem kennen.
En raad eens....
Dat doen we meestal niet
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Dat doen we meestal niet

Ik wil tóch nog iets proberen... 😉
@KubotaB1-15

Hoe weet je dat de 4wd het doet, terwijl je de hendel niet kunt bedienen? Betekent dit dat de 4wd dus altijd aan staat? Als die aan staat en je rijdt, staat er spanning op de aandrijving. Probeer de hendel te bedienen als je iets achteruit rijdt. Precies zo werkt het differentieelslot (kleine pedaaltje voor de stoel). Als je dat pedaal trapt, worden beide achterwielen even snel rondgedraaid (differentieelslot). Maar rij je een bocht, dan gaat dat slecht. En omdat er dan spanning op de aandrijving staat, komt dat pedaaltje ook niet meer omhoog. Even stoppen of iets achteruit rijden en de spanning is eraf.

Voor zover ik weet, werkt de pto via de rijkoppeling, draait dus niet dóór als je de koppeling intrapt. Om aan/uit te zetten, is er een hendel met 4 standen: 1-0-2-3 (de getallen zijn de verschillende toerentallen), daarvoor moet je wel eerst de koppeling intrappen. Als die hendel helemaal vast zit, lijkt het mij een kwestie van vastgeroest zijn. WD40 op het draaipunt en regelmatig inspuiten, dan moet hij loskomen. Zo niet, dan zit er in de bak iets niet goed. Daarvoor moet de bak open. Dat lijkt mij voor dit trekkertje geen groot karwei, als je erin kijkt, moet je kunnen zien waarom het niet werkt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B1-15 Bultra en hebben de trefwoorden trekker , kubota , aftakas , pto , ervaring , 4x4 , aanschaf en hendel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0