Vanaf 2035 mogen nieuwe auto's in de EU geen CO2 meer uitstoten

Vanaf 2035 zijn alle auto's die in de Europese Unie verkocht worden verplicht CO2-uitstootvrij. Daarover is in Brussel een akkoord bereikt tussen onderhandelaars van het Europees Parlement, de Europese Commissie en de lidstaten.
Het akkoord geldt voor personenauto's en kleine bedrijfswagens. De bedoeling is dat richting 2035 de uitstootdoelen voor auto's steeds verder naar beneden bijgesteld worden tot nul in 2035. Dat leidt ertoe dat auto's die op fossiele brandstoffen rijden vanaf dat moment niet meer verkocht mogen worden.

Duidelijkheid
Volgens onderhandelaar en Europarlementariër Jan Huitema (VVD) betekent het akkoord dat er duidelijkheid komt voor zowel de autoindustrie als de automobilist. "De industrie wordt gestimuleerd om in fossielvrije auto's te investeren en voor automobilisten die schoner willen rijden worden de mogelijkheden groter en dus goedkoper."Eurocommissaris Frans Timmermans noemt het akkoord een sterk signaal. Hij wijst erop dat Europese autofabrikanten de afgelopen jaren al hebben laten zien dat ze op de goede weg zijn en dat ze de ambitie in dit akkoord waar kunnen maken.

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Hebben de onderwerpen timmermans , investeren , vvd , europees , eu , CO2 , europese commissie , brussel , europese unie en richting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!