Noorwegen pompt Europees CO2-overschot in oceaanbodem. En daar blijft het voor eeuwig

Noorwegen pompt Europees CO2-overschot in oceaanbodem. En daar blijft het voor eeuwig

Aan de rand van een eiland voor de Noorse Noordzeekust bouwen ingenieurs een begraafplaats voor ongewenste broeikasgassen. Het is de bedoeling om tonnen vloeibare CO2 aan Europese uitstoot in holtes diep in de zeebodem te pompen, zodat de klimaatdoelstellingen weer in zicht komen.

De uitstoot van broeikasgassen zoals koolstofdioxide (CO2) en methaan (CH4) hebben hun sporen nagelaten in het milieu. De wereld is verslaafd aan fossiele brandstoffen en de opkomst van groene energiebronnen gaat niet snel genoeg. De aarde warmt in hoog tempo op, de polen smelten en de zeespiegel stijgt sneller dan voor mogelijk werd gehouden. De planeet worstelt om zijn klimaatdoelstellingen te halen, en dus werken wetenschappers aan alternatieve plannen om de ongewenste broeikasgassen uit de atmosfeer te verbannen.
 Noorwegen pompt Europees CO2-overschot in oceaanbodem. En daar blijft het voor eeuwig (scientias.nl)

Aan de rand van een eiland voor de Noorse Noordzeekust bouwen ingenieurs een begraafplaats voor ongewenste broeikasgassen. Het is de bedoeling om tonnen

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden pompen , milieu , noorwegen , methaan , polen , uitstoot , europees , CO2 en zeespiegel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!