Elektriciteitsnet gaat van slot: grote bedrijven worden weer aangesloten

Nieuwe bedrijven in Brabant kunnen vanaf december weer worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Dat meldt netwerkbeheerder Tennet. Sinds begin juni werden er geen nieuwe bedrijven meer aangesloten omdat de maximale capaciteit was bereikt.

Dit geldt zowel voor de afname van stroom als voor het opwekken. De snelle toename van het aantal warmtepompen, laadpalen, nieuwe bedrijven en de verduurzaming van de industrie zorgt ervoor dat de capaciteit van het elektriciteitsnet de explosief stijgende vraag niet kan bijbenen.Netbeheerders Tennet en Enexis vroegen bestaande bedrijven om tegen een vergoeding minder stroom te verbruiken op piekmomenten. Dit verzoek heeft voldoende ruimte op het stroomnetwerk opgeleverd om vanaf december weer bedrijven aan te sluiten. Zowel voor het verbruik van stroom als voor het terugleveren van opgewekte stroom.Om de capaciteit van het stroomnet te vergroten, investeert Tennet de komende tien jaar ongeveer twee miljard euro in Brabant en Limburg, waar de problemen net zo groot zijn. Zo wordt de bestaande 380kV-verbinding (elektriciteitssnelweg) tussen Geertruidenberg en Maasbracht versterkt om meer elektriciteit te transporteren. In Brabant wordt er verder gewerkt aan nieuwe hoogspanningsstations in onder meer Halsteren, Boxmeer en Tilburg.
 Elektriciteitsnet gaat van slot: grote bedrijven worden weer aangesloten (omroepbrabant.nl)

Nieuwe bedrijven in Brabant kunnen vanaf december weer worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Dat meldt netwerkbeheerder Tennet. Sinds begin juni werden er geen nieuwe bedrijven meer aangesloten omdat de maximale capaciteit was bereikt. Dit geldt zowel voor de afname van stroom als voor het opwekken. De snelle toename van het aantal warmtepompen, laadpalen, nieuwe bedrijven en de verduurzaming van de industrie zorgt ervoor dat de capaciteit van het elektriciteitsnet de explosief stijgende vraag niet kan bijbenen.Netbeheerders Tennet en Enexis vroegen bestaande bedrijven om tegen een vergoeding minder stroom te verbruiken op piekmomenten. Dit verzoek heeft voldoende ruimte op het stroomnetwerk opgeleverd om vanaf december weer bedrijven aan te sluiten. Zowel voor het verbruik van stroom als voor het terugleveren van opgewekte stroom.Om de capaciteit van het stroomnet te vergroten, investeert Tennet de komende tien jaar ongeveer twee miljard euro in Brabant en Limburg, waar de problemen net zo groot zijn. Zo wordt de bestaande 380kV-verbinding (elektriciteitssnelweg) tussen Geertruidenberg en Maasbracht versterkt om meer elektriciteit te transporteren. In Brabant wordt er verder gewerkt aan nieuwe hoogspanningsstations in onder meer Halsteren, Boxmeer en Tilburg.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden stroom , brabant , limburg , tilburg , laadpalen , elektriciteitsnet en stroomnet geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!