Koeienmest drijft 17.000 elektrische voertuigen aan

Mest van 7.000 koeien op een melkveebedrijf vlakbij Fresno, Californië, levert energie voor 17.000 elektrische voertuigen. Dit meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Op melkveebedrijf Barn 20 wordt in een vergister methaangas uit de mest opgevangen. Het gas wordt via brandstofcellen omgezet in elektriciteit. Via een samenwerking met BMW Noord-Amerika wordt de stroom aan het elektriciteitsnet overgedragen en gebruikt om elektrische voertuigen op te laden. Daarnaast wordt met de elektriciteit een voermengsysteem op het melkveebedrijf aangedreven. Andere producten die de vergister levert zijn meststoffen en ligbedmateriaal.

Reacties

Jannus
We worden oliesheik

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Hebben de onderwerpen mest , stroom , koeien , energie , gas , vergister , melkveebedrijf , meststoffen , laden , elektriciteitsnet en methaangas geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!