Illustratie van:

Renault v73 - Mogelijkheid hefmast plaatsen, ventielen?

Beste Leden,

Ik heb hier een Renault V73 smalspoor staan die ik nooit gebruik. Daarom zou ik er graag een hefmast aan hebben. Echter zie ik geen hydroliek ventielen aan de trekker.

Is het eenvoudig mogelijk deze te plaatsen?

Waar moet ik op letten bij een aanschaf van een hefmast?

Ik zie momenteel een leuke inclusief ventielblok en dubbelwerkende topstang/cylinder.

Ik heb hier zelf helaas weinig ervaring mee. Graag jullie reactie/ gedachte.

Bedankt!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

varken
Foto van onder de stoel?
EdwinR
Het hoeklijntje op de bovenste foto is onderdeel van de stoel, daar onder zit niks. De accubak staat tussen de spatborden en is op beide foto's te zien.
EdwinR
Het komt er op neer dat ik een enkelweekend ventiel nodig heb, en een retour.

Kan je oliedruk vanaf de hefinrichting gebruiken?

of moet er een aparte pomp op de motor gebouwd worden?
yoohan
@EdwinR
Ik ken deze trekkers niet echt, maar zit er een losse oliepomp bijvoorbeeld voor op de trekker? Dan heb je een losse pers en retour, daar t-stuk tussen en dan ben je al een heel eind.
Als je alleen een hefpomp hebt die onderin de hefbak ligt, wordt het al een veel grotere operatie.

Tussenoplossing zou dan nog een oliepompje op de aftakas kunnen zijn.
Je moet de hydrauliek van de hef gebruiken , onder de stoel moet een aansluiting zitten , misschien een blinddop en er zit een draaiknop rechts van het ventiel, daarmee verander je de olie stroom van de hef naar de externe aansluiting, het is dus , of de hef of de externe aansluiting
Anders zal je een losventiel tussen depers leiding moeten maken
O sorry , deze heeft een ZF achter brug
Hier zal je een extern los ventiel tussen moeten plaatsen
yoohan
Sowieso is het misschien wijzer om de hefmast in een vast frame te hangen als je de trekker verder toch nooit gebruikt. Dan kan de hef er tussenuit, hoef je niet te wisselen tussen oliestromen en daarnaast heb je het voordeel dat de hefmast lekker kort op de trekker kan = meer tillen
EdwinR
Heren bedankt voor de info,
Ik heb nog eens goed naar de trekker gekeken en er zit inderdaad een losse oliepomp op het blok, de leidingen zaten iets verscholen, en de pomp niet op de plek waar ik hem had verwacht.

Om de mast direct aan de trekker te bouwen is misschien een goed idee. Maar moet dan wel even kijken hoeveel bodem vrijheid de mast heeft.

Bedankt voor het mee denken!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault v73 en hebben de trefwoorden renault , trekker , ervaring , ventielen , hydroliek en aanschaf geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0