Financiën maakt gunstige stikstofsommen voor boeren

Ambtenaren van het ministerie van minister Sigrid Kaag (D66) hebben doorgerekend welk effect de klimaatmaatregelen die het kabinet naast de stikstofplannen doorvoert, zullen hebben op de stikstofdoelen. Elektrisch rijden, geen kolencentrales meer en fabrieken die hun koolstofemissies weten te beperken, besparen tegelijk ook de nodige stikstofemissies.

Financiën denkt dat het automatisch meekomende effect fors is. De stikstofdoeken voor de landbouw zouden met een kwart tot de helft kunnen worden verlaagd, terwijl driekwart van de stikstofgevoelige natuur toch gezond kan zijn in 2030, meldt de NRC.
 Financiën maakt gunstige stikstofsommen voor boeren - 'Klimaatdoelen alleen al realiseren gezonde natuur grotendeels' - Foodlog (foodlog.nl)

Boeren hoeven hun stikstofuitstoot veel minder te verlagen dan tot nu toe werd gedacht om de natuurdoelen te halen. Als Nederland al zijn...

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden landbouw , gezond , natuur , d66 , elektrisch en stikstofplannen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!