DSV start bouw uniek dubbeldeks warehouse en cross dock in regio Venlo

Opening bijenhotel als symbool van start bouw duurzame hypermoderne nieuwe locatie
In de directe omgeving van de vier vestigingen van de divisie Solutions, zijn de bouwwerkzaamheden gestart van de crossdivisionele campus van DSV. Deze campus zal crossdock, opslag en kantoren bieden aan de klanten en medewerkers van de divisies Road en Solutions alsook het gezamenlijke Shared Service Center. Daarnaast zal de mondiale directie van Solutions inclusief haar stafafdelingen vaste bewoner worden van deze state-of-the-art locatie. Alle bedrijfsactiviteiten welke vele jaren hebben plaatsgevonden aan de Tasmanweg 2 in Venlo verhuizen uiterlijk per 1 juli 2023 naar de nieuwe locatie.

Deze Breeam Excellent gecertificeerde vestiging met onder meer zonnepanelen kent een warehouse van ruim 34.000 m2 verdeeld over twee lagen aangevuld met ruim 8.000 m2 mezzanine en 33 docks. Het cross dock van 19.000 m2 wordt voorzien van 128 docks. De kantoren worden verdeeld over drie etages en ruim 7.000 m2. De werkomgeving wordt aangepast via de juiste mix van thuiswerken en op kantoor werken waarbij er ruimte is voor ontspanning op kantoor. Hiermee creëert DSV niet alleen een ruimte die past bij de werkzaamheden, maar ook een cultuur van connectie, inspiratie, vertrouwen en autonomie.

Onder het genot van een hapje en een drankje werden op de bouwlocatie aan de Jan Tinbergenstraat 2 de gasten welkom geheten door Patrick van Ulft (Managing Director DSV Road) en Remco Innemee (Senior Director DSV Solutions, Zuidoost-Nederland). Vervolgens kwam Roy Bouten (Wethouder Gemeente Horst aan de Maas) aan het woord welke zeer te spreken was over de goede zorg die DSV niet alleen voor haar klanten kent maar zeker ook voor alle (internationale) medewerkers welke dagelijks werkzaam zijn in de regio.

Namens Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo sprak hun directeur Ruud van Heugten zijn bewondering uit voor de aanpak van DSV om binnen de volatiele supply chains, oplossingen te bieden aan haar klanten op een duurzame wijze. Dit door maximaal gebruik te maken van de beschikbare hectares en ecologie passend te laten samengaan met industriële ontwikkeling. Deze uitdaging om maximale ruimte te realiseren op zo min mogelijk grond werd volledig onderschreven door Jeroen Verbakel (Algemeen Directeur Unibouw) die als slotspreker de genodigden meenam in deze innovatie binnen de logistiek: “Dit wordt in Nederland het eerste volwaardige dubbeldeks warehouse met specificaties die vergelijkbaar zijn met die van volledig grondgebonden warehouses.”

Bijenhotel
Vanuit duurzaamheid heeft DSV bewust niet gekozen als starthandeling voor de traditionele spade in de grond, maar voor een bijenhotel. Een steuntje in de rug voor de bijen om zo de lokale ecologie zo goed en duurzaam mogelijk te laten samengaan met de industriële ontwikkeling binnen Greenport Venlo. Daar de bouwwerkzaamheden net gestart zijn, is vandaag alleen het bijenhotel onthuld. De bijenvolken worden na de oplevering in juli 2023 toegevoegd om zo geen last te ondervinden van de bouwwerkzaamheden.

Bijlages

(klik om te vergroten)

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Hebben de onderwerpen jeroen , duurzaam , duurzaamheid , zonnepanelen , greenport , grondgebonden , verhuizen , specificaties , opening en bijenhotel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!