Waarom je meer verzekeringspremie betaalt voor een EV?

Steeds meer particulieren kopen een elektrische auto. Want tegenover de hogere prijs staat dat je geen wegenbelasting hoeft te betalen, minder kosten hebt en nooit meer dure benzine hoeft te tanken. Een elektrische auto verzekeren is echter duurder.

Quote:
Dat komt onder meer omdat er met elektrische auto's twee keer zo vaak schade wordt gereden (één keer in de vier jaar) als met brandstofauto's (één keer in de acht jaar), aldus Pricewise. Verder is een elektrische auto zwaarder, duurder en kosten ook de onderdelen meer als ze vervangen moeten worden (vooral de batterij is kostbaar).

Reacties

Grasbaal
Toch wel bijzonder dat ze bij voorbaat kunnen berekenen dat EV's in 4 jaar tijd vaker schade rijden als brandstofauto's. Ik heb elke keer nog bewondering voor het meekijken en bijsturen tijdens het rijden in mijn Tesla

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Heb jij ervaring met de Geen en hebben de onderwerpen elektrische auto en autoverzekering geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!