2

Hoe hoog is de boete voor fout parkeren (zonder te laden) bij een openbaar oplaadpunt?

Als ik niet aan het opladen ben bij het openbare oplaadpunt, welke boete riskeer ik dan?

Reacties

+2
EVExpert
Er komt een nieuw (Europees) parkeerbord voor elektrische auto's bij oplaadpunten, maar dit is de actuele situatie:

Bord 1
Hier mag je alleen parkeren als je een elektrische auto hebt die ook daadwerkelijk oplaadt, dit houdt in dat de stekker in de auto moet zitten. Als je hier niet aan voldoet dan riskeer je een boete van 90 euro plus 9 euro administratiekosten.

Bord 2
Dit bord ziet er anders uit dan bord 1, maar de strekking is precies hetzelfde. Ben je niet aan het laden tijdens het parkeren dan kun je beboet worden.

Bord 3
Dit bord geeft een parkeerplaats aan die is aangelegd om het elektrisch rijden te promoten. Als je een elektrische auto hebt, heb je dus het recht hier te parkeren. Je auto hoeft dan niet per se aan de laadpaal te liggen. Ook hier geldt dat auto’s zonder elektrische aandrijving het risico lopen op een papiertje onder de ruitenwisser.

(klik om te vergroten)

De drie parkeerborden die je in het straatbeeld tegen kunt komen.
Tinus
Mooi is dat ook, die boetes voor 'fout' parkeren. In sommige gemeentes verdringen de oplaadplekken de normale parkeerplekken en kun je nauwelijks een vrij plekje vinden: evfan.nl/topic/277506/

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Heb jij ervaring met de en hebben de onderwerpen boete , parkeren , openbaar laden en openbare laadpaal geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!