2

Wat is beter voor het milieu? Waterstof of BEV?

Veel discussie over waterstofauto’s vs. batterij / stekker auto’s. Wat is anno 2022 beter voor het milieu?

Reacties

+1
EVExpert
In de vergelijking tussen waterstof en stekkerauto’s komt op dit moment de elektrische auto (BEV) als beste uit de bus; vanaf 70.000 gereden kilometers is deze strikt duurzamer dan een benzineauto en waterstofauto. Dit terwijl de energiemix nog verre van groen is, en er indirect dus ook CO2 ontstaat bij het rijden in een elektrische auto. Maar bij het opwekken van elektriciteit komt minder CO2 vrij dan bij verbranding van benzine of productie van waterstof uit aardgas.

Als een auto 185.000 kilometer meegaat, zorgt een benzinewagen in zijn leven voor meer dan 41,6 ton CO2. Een batterijauto 27,1 en een waterstofauto 35,9. Het gaat hierbij om het hele leven, van materiaalgebruik tot productie van de batterij tot gebruik - alleen het verwerken of recyclen van de auto is niet meegenomen.

Het zou interessant zijn om dezelfde calculatie te doen voor vrachtwagens. Het lijkt er op dat deze vergelijking in het voordeel van waterstof uit zal vallen.
Tinus
Sowieso is het allebei beter dan benzine of diesel.

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Hebben de onderwerpen milieu , CO2 , waterstof , elektrische auto , groene waterstof en energiemix geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!