1

Wie betaalt er bij een ongeluk met een zelfrijdende auto?

Aan een eventueel ongeluk kun je zelf niets doen. Wie betaald er voor de gevolgen?

Reacties

+1
EVExpert
De fabrikant is aansprakelijk in de EU:

Quote:

De bestuurder is verantwoordelijk, als hij zelf het voertuig bestuurt. Maar als het systeem niet goed werkt, is de producent verantwoordelijk. De wetgeving is voor de testfase voldoende. De Rijksoverheid kijkt waar veranderingen of aanvullingen nodig zijn in de toekomst. Een eerste stap is om testen mogelijk te maken zonder een mens in het voertuig.

De testaanvrager moet goed verzekerd zijn voor de gevolgen van schade tijdens het testen. Dat moet hij aantonen als hij een ontheffing voor de test aanvraagt bij de RDW. De RDW neemt een bepaling over de aansprakelijkheidsverzekering op in de ontheffing.

rijksoverheid.nl/onderwerpen/…

De EU heeft duidelijke regels (EU/ECE r79) opgesteld voor autonome voertuigen:

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Hebben de onderwerpen zelfrijdende auto , autopilot , autoverzekering , full self driving , autonome voertuigen , verzekeringen en autofabrikanten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!