Illustratie van:

Fendt 711 - Koplampen fendt crawer stadslicht

Hallo

Ik wilde mijn koplampen van crawer aansluiten op mijn fendt, nu had ik graag gehad dat de led stadlichten (5W) overdag ook branden. Dus besloot ik ze aan te sluiten op de alternator (D+ aansluiting). Nu is mijn vraag.
Kan dit kwaad voor het licht dat dit rechtsreeks is aangesloten?
Brand dit dan ook constand of slaat de alternator na een tijdje uit als de batterij vol is?

Deel dit topic

Reacties

D+ is je stuurspanning, zou ik dus nooit doen! Het werkt wellicht wel maar er zijn betere punten om de stroom te pakken.
Eigenlijk is alles wat aanschakelt NA het op contact zetten bruikbaar op voorwaarde dat er een voldoende ruime zekering in zit. 2x5W, da's een kleine ampere, valt nogal mee.
Wil je het echt goed doen, trek dan een kabeltje met zekering van de accu (of aansluiting startmotor) MET zekering van bv 5A naar een relais. Die relais kan je dan schakelen met een draadje naar je rode draad van de radio of ventilatie bv.
Fendt711favorit
@luk-van-der-velpen dus ben je genoodzaakt om de kabel naar de cabine te trekken, of is er een ander component waar je stroom kan halen vooraan de motor?
@Fendt711favorit Goh, het kan allemaal wel hoor maar wat als er een kabeltje doorschuurt? Steek er op z'n minst een kleine zekering tussen, 5A is ruim voldoende.
Maar hou er rekening mee dat deze aansluiting eigenlijk vooral bedoeld is voor je laadcontrole lampje, dus niet voor grote stromen. Daarmee dat ik zei dat je er mss beter iets meer werk van maakt en een relais ertussen steekt. Voor die led ringen zal het wel kunnen.
josje
@Fendt711favorit ik zou hem van de 7 polige stekker voor pakken, en als je hem appart wil laten branden een extra parkeer licht schakelaar inboren naast je gewone licht schakelaar.
Of je zekering van de koplampen appart schakelen zekering 11 is dat uit mijn hoofd.
josje
Hier is al een topic over geweest van een 411 dacht ik, met precies de zelfde idee om hem op de dynano aan te sluiten.
Fendt711favorit
@josje ja heb ik gelezen maar daar zeiden ze dat het geen probleem was als je het aansloot op de alternator.
+1
CaseCS130
@Fendt711favorit Beter om het niet te doen, daar is die aansluiting niet bedoeld.
Zorg er iig voor dat je de boel netjes gezekerd hebt, altijd sneu als je trekker afbrand omdat je de tijd niet hebt genomen om het goed te doen.
josje
tractorfan.nl/topic/259424/
Deze topic is dat.
Fendt711favorit
Bedankt voor de reactie, ik ga even kijken hoe ik de kabel best afzeker.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 711 en hebben de trefwoorden aansluiten en batterij geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN