Nieuwe kabinet effent de weg naar rekeningrijden: vanaf 2030 ’betalen naar gebruik’

DEN HAAG - Het nieuwe kabinet effent de weg naar invoering van rekeningrijden. Uit het nieuwe regeerakkoord blijkt dat er een peperduur systeem geïntroduceerd wordt dat vanaf 2030 ’betalen naar gebruik’ mogelijk maakt voor alle automobilisten. Dat staat haaks op verkiezingsbeloften van VVD en CDA, die alleen aankondigden dat elektrisch rijden op een nieuwe manier belast zou worden.

Momenteel heft de overheid veel accijnzen op fossiele brandstoffen, maar nu het wagenpark steeds meer elektrisch wordt vinden VVD, D66, CDA en CU dat op een andere manier belasting moet worden geheven. „We introduceren in 2030 een systeem van ’betalen naar gebruik’ voor alle automobiliteit en stellen in deze kabinetsperiode wetgeving vast”, staat in het regeerakkoord.

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over electrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
89
TREFWOORDEN