ABB laadstation de snelste: volle auto in 15 minuten met 360 kW laadvermogen

De Zwitserse multinational ABB, een gereputeerde naam in de energie- en automatiseringssector, heeft officieel zijn oplader voor elektrische voertuigen gelanceerd, de Terra 360, die niet alleen de snelste is, maar ook tot vier voertuigen tegelijk kan opladen, aldus een persbericht van het bedrijf.

Als productiebedrijf biedt ABB sinds 2010 infrastructuur aan zoals laad- en elektrificatieoplossingen voor elektrische voertuigen en werkt het samen met internationale laadoperatoren zoals Ionity, Electrify America en Chargedot. Het heeft al meer dan 440.000 AC-laders en 21.000 DC-snelladers verkocht in 88 markten, aldus het persbericht.

"Nu regeringen over de hele wereld een overheidsbeleid uitstippelen dat elektrische voertuigen en oplaadnetwerken bevoordeelt om de klimaatverandering tegen te gaan, is de vraag naar EV-laadinfrastructuur, vooral naar laadstations die snel, handig en gemakkelijk te bedienen zijn, groter dan ooit," zei Frank Muehlon, President van ABB's E-mobility Divisie. Met de lancering van de Terra 360 lader laat ABB zijn activiteiten op het gebied van het opladen van elektrische voertuigen, die op 3 miljard dollar worden geschat, naar buiten komen, meldde Reuters.

De Terra 360 is een modulaire lader en werkt met dynamische stroomverdeling. Met een ontwerp dat er net zo uitziet als een benzinetankstation en een oplaadtijd van slechts drie minuten voor een actieradius van 62 mijl (100 km), zou u ze waarschijnlijk verkeerd zien op een parkeerplaats of in een kruidenierswinkel bij u in de buurt. Waarschijnlijk is dat wat ABB wil. Het wil niet dat potentiële klanten denken dat elektrisch opladen tijdrovend is. Dankzij Terra 360's snellader is de tijd die u aan het opladen besteedt bijna even lang als de tijd die u zou besteden aan het tanken van benzine in uw auto.

Het oplaadproces is ook niet ingewikkeld. ABB beweert een innovatief verlichtingssysteem te hebben gebruikt dat de gebruiker door het laadproces leidt en zelfs de resterende tijd en de laadtoestand (SoC) van de batterij weergeeft. Het kabelbeheer is ergonomisch en zelfs toegankelijk voor rolstoelgebruikers, aldus het bedrijf.

ABB is er duidelijk niet op uit om laders te leveren aan particulieren, maar wil op grote schaal laadinfrastructuur uitrollen naar tankstations, winkellocaties, buurtwinkels en zelfs organisaties. De laders kunnen worden aangepast en 'gebrandmerkt', met opties om de kleuren van de LED-lampjes te veranderen en zelfs advertenties weer te geven op een 27-inch (68,5 cm) scherm.

ABB mikt ook op organisaties die een wagenpark bezitten en die twijfelen over een overstap naar elektrisch gezien de oplaadtijden en infrastructuurbehoeften. De mogelijkheid om vier voertuigen tegelijk op te laden zonder te moeten wachten tot de vorige klaar is met opladen, biedt wagenparkeigenaars de flexibiliteit die ze zochten in elektrische auto's.

De 360 in de Terra staat voor een vermogen van 360 kW, wat veel meer is dan de 250 kW die Tesla's Superchargers bieden. ABB beweert dat zijn lader een EV-batterij in maximaal 15 minuten volledig kan opladen en "de invoering van e-mobiliteit wereldwijd zal versnellen".

De Terra 360 wordt later dit jaar in Europa gelanceerd en zal vanaf 2022 beschikbaar zijn in de VS, Latijns-Amerika en de regio's Azië-Pacific.

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ionity , laadstation , snellader , chargedot en abb geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!