Huizen in Engeland moeten verplicht voorzien worden van een oplaadpunt voor elektrische auto's

De Britse regering zal dit jaar nog wetgeving invoeren die voorschrijft dat alle nieuw gebouwde woningen en kantoren in Engeland moeten zijn uitgerust met opladers voor elektrische voertuigen.

Alle nieuwe woningen en kantoren zullen "slimme" opladers moeten hebben die voertuigen automatisch kunnen opladen tijdens daluren. Nieuwe kantoorgebouwen moeten een oplaadpunt installeren voor elke vijf parkeerplaatsen.

De nieuwe wet maakt van Engeland het eerste land ter wereld waar alle nieuwe woningen moeten worden uitgerust met opladers voor elektrische voertuigen.

Meer vertrouwen bij EV-rijders

De wet zal ook meer vertrouwen wekken bij mensen die overstappen van een auto op gas en hen helpen hun angst voor de actieradius te overwinnen, aangezien veel huizen in Engeland geen parkeergelegenheid of garage buiten de straat hebben.

Het voorstel maakt deel uit van de beweging om het aantal opladers in Engeland snel te verhogen in de aanloop naar het Britse verbod op nieuwe voertuigen op fossiele brandstoffen in 2030. De regering kondigde oorspronkelijk een voorstel aan om te verplichten dat alle nieuwe woningen een oplaadpunt met een parkeerplaats hebben in 2019.

Nigel Pocklington, CEO van het schone energiebedrijf Good Energy, zei via Business Green:

Quote:
Flexibel opladen thuis en op de werkplek overdag wordt cruciaal voor het koolstofvrij maken van niet alleen het vervoer, maar het hele energiesysteem van het Verenigd Koninkrijk.

Net als een betere energie-efficiëntie, geëlektrificeerde verwarming en zonne-energie op 13,5 miljoen woningen - we hopen ook deze als onderdeel van de plannen voor nieuwe woningen te zien.

Het mandaat voor EV-laders thuis en op kantoor zal naar verwachting in 2022 ingaan.

EV8 Switch app om besparing te berekenen

Verder heeft de Britse regering gisteren, op Werelddag van de EV, een gratis app aangekondigd, EV8 Switch:

De app berekent hoeveel geld Britse bestuurders kunnen besparen door over te schakelen op een EV in vergelijking met hun huidige benzine- of dieselauto, samen met details over de kooldioxide(CO2)-besparingen en de verbeteringen van de luchtkwaliteit die ze zouden kunnen bereiken.

Bestuurders kunnen ook zien welke elektrische voertuigen het meest geschikt voor hen zouden zijn op basis van hun huidige voertuig en hoe de overstap naar elektrisch rijden zou passen in hun huidige levensstijl. Wie de app gebruikt, kan ook zien hoe dicht de dichtstbijzijnde oplaadpunten zijn en welke ritten kunnen worden afgelegd zonder onderweg bij te hoeven tanken.

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden engeland en thuisladen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!