0

Smart's Concept #1 - Samenwerking van Daimler en Geely (Volvo)

In 2019 sloeg Mercedes de handen ineen met Volvo-automaker Geely om Smart om te vormen tot een merk dat alleen EV's produceert, met nieuwe voertuigen die in 2022 moeten verschijnen. We beginnen de vruchten van deze samenwerking te zien met de onthulling van Smart's "Concept #1" op de IAA Mobility 2021 autoshow in München.

Enkele andere opvallende kenmerken zijn een scharende achterdeur die een gemakkelijke instap mogelijk maakt en die er cool uitziet als alle vier de deuren open zijn. Aangezien deze zeer onpraktisch zijn, hoeft u niet te verwachten dat ze op een productieversie te zien zijn. De auto heeft een groot, Telsa Model 3-achtig 12,8-inch touchscreen, 21-inch wielen en LED-lichtbalken voor en achter.

Wat het EV-aspect betreft, is het gebouwd op Geely's Sustainable Experience Architecture (SEA), ontworpen om te worden gebruikt in de negen automerken van Geely, waaronder Volvo, Polestar, Smart en Lotus. Het zou ook snellaadtechnologie en over-the-air updates moeten ondersteunen.

En ja, Smart en zijn Daimler / Geely ouders zijn van plan om dit concept om te zetten in een productie-voertuig. Het doel is om meerdere versies te maken, waaronder een lange-afstandsmodel, en tegelijkertijd het "hoogste niveau van dynamisch rijgedrag" te bieden voor liefhebbers. Hij zal in China worden gemaakt en daar volgend jaar in de verkoop gaan, maar Smart heeft plannen om hem ook naar Europa te brengen.

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Heb jij ervaring met de Jeep Gladiator en hebben de onderwerpen concept car , geely , iaa mobility en sustainable experience architecture geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door Smart foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!