Duitse Rijngebied herbergt genoeg lithium voor meer dan 400 miljoen elektrische auto's

Een Duits-Australische startup genaamd Vulcan Energy Resources ziet kansen in het winnen van lithium-ertsen in de Duitse Boven-Rijnse Laagvlakte. Hier zou genoeg erts in de grond zitten voor meer dan 400 miljoen elektrische auto's, Dat schrijft Reuters op basis van gesprekken die het heeft gevoerd met co-founder Horst Kreuter.

Vulcan Energy Resources noemt de voorraad lithiumhydroxide 'gigantisch', het moet gaan om een gebied van 400 kilometer in lengte en tot 40 kilometer in breedte. Hoe groot de totale voorraad precies moet zijn is niet bekend, maar het mijnbouwbedrijf wil 1,7 miljard euro investeren in het gebied. Er moet tegen 2024 op minstens twee plekken zo'n 15.000 ton lithiumhydroxide gewonnen kunnen worden. Tegen 2025 wil het de productie verhogen tot 40.000 ton met maximaal drie extra locaties.

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over electrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
63