CEO Volkswagen: 'Tesla bezorgt me hoofdpijn'

De Volkswagen Group hoopt met zijn merken een enorme inhaalslag te maken op EV-gebied. De komende jaren zal dat ongetwijfeld voor een groot deel lukken, maar CEO Herbert Diess is niet gerust op de voorsprong die Tesla heeft, vooral als het aankomt op de techniek voor semi-autonoom rijden.

Waar vijf jaar geleden Tesla nog als een interessante nieuwkomer werd gezien, geldt het Amerikaanse merk nu op diverse fronten als voorbeeld. Het was het eerste merk dat elektrisch rijden op grote schaal populair wist te maken én is één van de pioniers op het gebied van (semi-)autonome voertuigen. Volkswagen maakt nu ook meters op het gebied van elektrisch rijden en werkt doorlopend aan systemen die zijn auto's steeds autonomer moeten maken. Vooral met dat laatste is het concern echter nog niet zo ver als Tesla en dat baart topman Herbert Diess naar verluidt zorgen.

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!