Doorbraak: 'Nieuwe EV-accu's goed voor 2.000 km actieradius'

Het Chinees-Australische bedrijf Brighsun New Energy zegt een doorbraak te hebben met haar lithium-zwavel-accu's. Volgens het bedrijf hebben die inmiddels het potentieel om vijf tot acht keer zoveel energie op te slaan dan conventionele lithium-ion-accu's en komt een actieradius van 2.000 km voor EV's daarmee in beeld.

Lithium-zwavel-accu's bestaan al pakweg zestig jaar en staan bekend om hun hoge opslagcapaciteit per kilo. Deze accu's worden dan ook door velen gezien als de potentiële opvolger van de alom gebruikte lithium-ion-accu's, maar er is één groot struikelblok: de levensduur.

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over elektrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0