Je kunt straks geld verdienen met je elektrische auto

Huishoudens met een elektrische auto en een slimme elektriciteitsmeter kunnen honderden euro's per jaar gaan bijverdienen. Landelijk netbeheerder Tennet heeft een platform ontwikkeld waarmee miljoenen Europese particulieren actief kunnen worden op de elektriciteitsmarkt. Het wordt vanaf vandaag geïntroduceerd in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Italië, en naar verwachting volgen er meer landen.

Met de opkomst van elektrische auto's en zonnepanelen bij particulieren ontstaan in Europa miljoenen extra potentiële energiehandelaren. Zij kunnen hun auto-accu's laten opladen als er een overschot is en leeg laten trekken bij een tekort.

Het platform moet op termijn het Europese elektriciteitsnetwerk stabiel houden zonder de hulp van kolen- en gascentrales. Naarmate landen meer gebruik gaan maken van zon en wind voor de elektriciteitsvoorziening, is er ook meer back-up nodig voor de momenten waarop het niet waait en het bewolkt is. Met de afbouw van kolencentrales en de wens om op termijn ook gascentrales te sluiten, wordt een alternatief steeds belangrijker.

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over elektrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0