Peugeot: ‘In EV-transitie moeten de modellen sexy blijven’

Peugeot is klaar voor de strenge CO2-eisen van 2020. Dat laat CEO Jean-Pierre Imparato aan AutoWeek weten. Een bulk nieuwe EV’s en PHEV’s moeten ervoor zorgen dat de Fransen moeiteloos aan de nieuwe eisen voldoen. Maar die auto’s moeten tegelijk wel sexy blijven!

“Ik wil niet dat de EV-transitie mensen afschrikt of dat ons merk als saai wordt beschouwd.” Dit is dan ook de reden dat Peugeot binnenkort met de gelimiteerde 508 Sport Engineered komt. Dat wordt de eerste auto onder het nieuwe label met geëlektrificeerde en sportieve modellen. “Hiermee willen we laten zien dat er onder het nieuwe gesternte ook sexy modellen worden gelanceerd.” Volgens Imparato bewijst de komende 508 dit: “De sportieve sedan heeft 400 hybride paarden en stoot toch minder dan 50 gram CO2 uit.”

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over electrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
47