Elektrische auto’s lijken toch de wereldwijde CO2-uitstoot te verminderen

Het is een veelbesproken vraagstuk in deze tijd: zorgt het invoeren van elektrische auto’s voor een vermindering van de CO2-uitstoot, of juist niet? Hoewel elektrisch rijden aan de ene kant ‘groener’ lijkt, komt er bij het productieproces nog steeds veel CO2 vrij. Nijmeegse onderzoekers besloten het tot op de bodem uit te zoeken. En in hun studie leveren ze nu het onomstotelijke bewijs.

Groen… of niet?
Aan de ene kant lijken elektrische auto’s heel milieuvriendelijk. Wanneer je 100% elektrisch rijdt, komen er namelijk geen uitlaatgassen vrij. En ook wanneer je deels elektrisch en deels op een fossiele brandstof rijdt, ben je doorgaans nog best groen bezig. Aan de andere kant vormt de productie van een elektrische auto doorgaans een grotere belasting voor het milieu dan de productie van een ‘gewone’ auto. Dat komt omdat er in het productieproces ook CO2 vrij komt. En het opwekken van de benodigde elektriciteit wordt op veel plekken in de wereld nog steeds gedaan door vervuilende kolen- en gascentrales.

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over electrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
67