Nieuw accupakket 35.000 euro, staat dit alle Tesla-rijders te wachten?

Tandtechnicus Herbert van Kuik reed 9 jaar lang met veel plezier in zijn elektrische Tesla Roadster. Totdat het accupakket de geest gaf en hij zich bij Tesla meldde voor revisie of een nieuw exemplaar.

,,Er waren een aantal cellen kapot in het accupakket", vertelt Van Kuik. ,,Maar bij Tesla repareren ze niet. De enige mogelijkheid is vervangen. En dus was het aanschaffen van een nieuw accupakket de enige mogelijkheid. Schade: 35.000 euro, als het meezit. Maar volgens de experts bij Tesla is de PEM - de computer die erbij zit - ook vaak kapot. Dat zou nog eens tien mille kosten. Ik was zo overbluft dat ik niet eens gevraagd heb of dat inclusief of exclusief btw is.”

Reacties

Grasbaal
Is wel een dingetje voor de toekomst, maar als er genoeg EV's op de weg komen dan zal hier ook een technische/commerciële oplossing voor komen.
Grasbaal
Quote Facebook reactie: facebook.com/groups/289426181823484/…

Quote:
Het gaat hier over een eerste model Tesla Roadster. Een auto die een compleet ander accupack heeft dan alle huidige Tesla's.
Er worden maar 2 a 3 accu's van dit type per week gemaakt. Daar komt de hoge prijs vandaan. Het is een auto die weinig verkocht/gebouwd is met compleet andere technologie dan alle nieuwe Tesla's. Het betreft ook een battery upgrade. De oude batterij wordt niet meer gemaakt.
Alle info over deze dure actie is bij Tesla zelf te vinden: shop.tesla.com/product/…
Dominic
@Grasbaal Grote kans dus dat dit bij nieuwere modellen niet meer voor gaat komen?

Ben wel benieuwd hoe het dan is over 10 jaar, als de huidige technologie ook weer gedateerd is. Of er dan ook een verplichte upgrade nodig is... 😅

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over elektrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door Tesla foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!