Top 10 landen in de wereldwijde EV-revolutie, Nederland op de 3e plek!

En niet alleen dankzij de Tesla Model 3 maar ook de 500 VDL elektrobussen tellen mee:

In 2015 droeg Nederland 's werelds # 2 EV-marktaandeel van bijna 10%, op een bijna puur PHEV "dieet" vanwege kromgetrokken stimuleringsstructuur. Eenmaal ontworteld, daalde het marktaandeel tot amper 2% in 2016. Sindsdien heeft de EV-cultuur van het land zichzelf opnieuw uitgevonden, en in 2019 raakte het marktaandeel 13%, bijna alle BEV's. Er waren nog steeds een aantal belastingmeesters aan het spelen: alleen al in december werd 23.000 EV verkocht (54% marktaandeel), waarvan 12.000 Model 3, wat een record ooit was voor elke auto. Dit werd op zijn minst gedeeltelijk aangedreven door schokkende belastingverhogingen in 1 januari 2020; hoewel de EV-verkopen in januari niet zo erg waren als werd gevreesd.

Ondertussen is het aantal elektrische personenbussen meer dan verdubbeld tot 375 nieuwe implementaties op het continent , meer dan 1,5 keer meer dan # 2 Noorwegen. Bedenk dat Nederland alleen de 11e grootste bevolking van Europa heeft (6e grootste in West-Europa). Deze busactie is verankerd door binnenlandse fabrikant VDL, verantwoordelijk voor bijna 500 van de cumulatieve 800 e-bussen van het land, die op hun beurt 15% van de bussenvloot van het land vertegenwoordigen . Ik hecht veel waarde aan de elektrificatie van zwaardere werkvoertuigen in het algemeen en van bussen in het bijzonder, dus deze prestatie biedt net genoeg sap om Nederland zijn eerste, welverdiende medaille te winnen. Ik hoop dat ik volgend jaar niet mijn eigen woorden eet.

Lees hier het complete artikel: insideevs.com/news/402528/…

Bijlages

(klik om te vergroten)

VDL elektrobussen

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over elektrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0