Autoshow van Genève 2020 geannuleerd vanwege coronavirus maatregelen

De Autoshow van Genève 2020 wordt geannuleerd nadat de Zwitserse regering op vrijdag het verzamelen van 1.000 of meer mensen verbood vanwege de bezorgdheid over het coronavirus. Het verbod is onmiddellijk van kracht en loopt ten minste tot 15 maart. De 90e editie van GIMS zou volgende week van start gaan.

Het Autosalon van Genève is niet de grootste autosalon ter wereld, maar het is wel de beurs waar autofabrikanten doorgaans hun meest flitsende, op de toekomst gerichte voertuigen en concepten aankondigen. Vorig jaar zagen we het debuut van "megacars" zoals de Koenigsegg Jesko, het elektrische duinbuggy-concept van VW, en de Pininfarina Battista, een van de snelste elektrische voertuigen ter wereld.

Genève is de laatste beurs die de bijl krijgt na de uitbraak van het coronavirus. In de technische wereld zijn de afgelasting van het Mobile World Congress, de grootste smartphone-show ter wereld, en de F8-ontwikkelaarsconferentie van Facebook het meest in het oog springend geweest. Sommige sportevenementen zijn ook geannuleerd. Zowel de Formule 1 als de Formule E hebben de races in China afgelast, en het Internationaal Olympisch Comité wordt steeds vaker geconfronteerd met vragen over de Olympische zomerspelen van dit jaar in Japan.

Reacties

Grasbaal
Dat is balen voor diverse autofabrikanten die hun primeurs in Geneve wilden laten zien.

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Hebben de onderwerpen coronavirus en autosalon van genève geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!