Tesla werkt aan goedkopere en betere batterijcel

Onder codenaam “Roadrunner” zou Tesla in alle geheim werken aan een batterij die slechts 100 dollar per kWh kost en die een grotere energiedichtheid biedt. De Amerikaans-Canadese website Electrek heeft van bronnen dicht bij Tesla vernomen dat de Californische constructeur hard werkt aan een nieuw soort batterijcel, die niet alleen veel goedkoper maar ook veel energiedichter zou zijn dan de huidige lithium-ioncellen.

Reacties

Tinus
Dat is niet super verassend, daar werken ze al jaren aan. Het zou verrassend zijn als ze echt een grote doorbraak kunnen maken in plaats van kleine, incrementele stapjes.

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Hebben de onderwerpen accupakket , lithium-ion en batterijcellen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!