Deelauto’s, elektrische wagens en laadpaalklevers: hoe staat het ervoor in Utrecht?

De gemeente Utrecht treedt op dit moment niet actief op tegen laadpaalklevers – automobilisten die hun elektrische voertuig op laadplekken laten staan terwijl de accu al vol is. Er is volgens de lokale overheid nog geen reden om regelgeving toe te passen. Autoverhuurbedrijf MyWheels maakt daar handig gebruik van en huurders laten hun wagens op publieke laadplekken staan. Is dit het bekritiseerde laadpaalkleven en is er eigenlijk iets op tegen?

De sterke groei van elektrische auto’s zorgt ervoor dat ook steeds meer mensen een laadpaal nodig hebben. In Utrecht staan er inmiddels zo’n 500 publieke palen, met twee laadplekken per paal. Tot oktober vorig jaar konden bezitters van elektrische auto’s hier nog gratis parkeren tijdens het laden. Maar sinds oktober betalen zij bovenop het laadtarief ook gewoon het parkeertarief.

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over elektrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0