'Uitlevering elektrische Volkswagen ID.3 loopt mogelijk vertraging op'

Volkswagen moet mogelijk de eerste leveringen van de volledig elektrische ID.3 uitstellen, zo meldt Automotive News Europe (ANE) woensdag. De auto zou kampen met softwareproblemen.

Reacties

Grasbaal
Een jaartje later is wel erg lang in deze tijd:

Quote:
De problemen begonnen in december, maar zijn nu - ruim twee maanden later - nog steeds niet opgelost. Volgens de experts zijn er honderden testrijders die dagelijks nieuwe softwareproblemen in de ID.3 melden. Sommige werknemers melden zelfs 300 problemen op een dag. Volkswagen-ceo Herbert Diess beweert desondanks dat van vertragingen geen sprake is. Volgens Manager Magazine zouden de leveringen in het slechtste geval echter tot een jaar vertraging kunnen oplopen.

ad.nl/auto/…
EVExpert
Quote:
Volkswagen stelt dat het op dit moment met zeventig verschillende besturingssystemen werkt die draaien op software van bijna tweehonderd verschillende leveranciers. De overstap naar een uniform systeem voor alle auto's en merken van de Groep zal volgens het bedrijf een aanzienlijk schaalvoordeel opleveren.

Daarom ontwikkelen ze nu hun eigen Operating Ststem, vw.os

tweakers.net/nieuws/154182/…
Tinus
Quote:
“We hebben er vertrouwen in dat we het tempo van Tesla kunnen bijhouden en dat we het merk op een bepaald moment waarschijnlijk zelfs kunnen inhalen”

Volkswagen-CEO Herbert Diess

evfan.nl/topic/206558/

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major en hebben de onderwerpen vw.os en herbert diess geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door Volkswagen foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!