Met de Tesla op wintersport - In de file voor de laadpaal

Ik kreeg dit filmpje toegestuurd van meerdere kennissen met een (leedvermaak) smiley erbij, toch wel leuk dat iedereen meeleeft. Op die route staan zo'n 450 Superchargers van Tesla en Ionity maar dat is voor dit soort pieken nog steeds niet genoeg. Gelukkig hoeven ze niet te wachten in elkaars uitlaatgassen 😄 . Bij dit soort grote Supercharger stations kunnen trouwens tientallen Tesla's tegelijk laden. Ze staan altijd bij grote restaurants dus iedereen kan het nuttige met het aangename combineren.

Reacties

Grasbaal
Het blijft een Kip of Ei verhaal:

Quote:
Zo was het ook met de eerste benzine auto's. Mevrouw Benz moest een apotheek vinden voor brandstof. Niemand die nu nog terug wil naar een paard. Net als 99% nooit meer terug zou gaan naar brandstof.
Grasbaal
Je least een Tesla. Je gaat op wintersport. Dat kan gewoon, omdat Elon aan alles heeft gedacht. Het is alleen wat druk bij het laadstation. Niets nieuws onder de zon, in de VS heb ik het in 2018 al meegemaakt; wachtrijen bij Superchargers. Geen nood, laden gaat snel genoeg. Maar het volk ziet big trouble.

En een filmpje van de wachtrij gaat viraal op de socials. Interessant, dit haatgolfje. Géén respect voor het feit dat steeds meer mensen emissievrij naar de piste scheuren. Géén waardering voor het merk dat dit met een fantastisch snel Europees laadpaalnetwerk mogelijk maakte, en voor de bereidheid van gebruikers bij congestie enig ongemak voor lief te nemen. De rancune regeert. “Haha, en jullie maar profiteren van de staat, met je lage bijtelling. Jullie verdiende loon!”

Dat we allemaal lemmingen zijn doet er voor het gemak maar even niet meer toe. Vergeten zijn de eindeloze zomerfiles op de Péage, of de chaos bij Luxemburgse tankstations waar heel Holland in de rij staat voor een paar cent voordeel. Deze kuddedieren zijn de echte losers. Profiteurs, van onze belastingcenten. De Tesla-hype legt de naargeestigste kant van de Nederlandse volksaard bloot; leedvermaak.

Lees hier de complete column van Bas van Putten: autoweek.nl/columns/artikel/…
Grasbaal
Voor Marcel Themmen uit Enschede was het reden om zijn ervaringen op papier te zetten. „Jammer dat alles zo uitvergroot en negatief gebracht werd”, vertelt hij. De Enschedeër ging vorige week voor het eerst met zijn Tesla op skivakantie naar Oostenrijk. Het beeld dat hij laat zien: genoeg oplaadpunten en met de wachttijden viel het allemaal wel mee. „In tegenstelling tot veel berichtgeving in de media, heb ik het anders ervaren.”

Meer: tubantia.nl/enschede/…

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ionity en laadstress geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door Tesla foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!