Blik to the Future: Volkswagen ID.1

Diverse merken lieten de afgelopen tijd weten minder heil te zien in traditionele compacte auto’s. Toch kunnen we niet stellen dat het A-segment met uitsterven wordt bedreigd. De transitie naar elektrisch rijden zal een grote rol spelen in het voortbestaan van de kleinste vierwielers. De Volkswagen ID.1 is op dat gebied één van de aankomende hoofdrolspelers.

Kijk eens om je heen op de Nederlandse wegen en het is haast niet voor te stellen dat autofabrikanten grote vraagtekens zetten bij hun rol in het compacte segment. Auto’s als de Peugeot 108, Toyota Aygo en Volkswagen Up waren jarenlang niet aan te slepen. Feit blijft echter dat er op de allerkleinste auto's maar weinig winst wordt geboekt door de merken. Hoge ontwikkelingskosten op het gebied van CO2-reductie en veiligheid betalen zich niet voldoende uit bij de goedkoopste auto’s.

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Heb jij ervaring met de Volkswagen ID.3 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door Volkswagen foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!