Rivian en Lincoln gaan samenwerken voor een nieuwe elektrische auto

Lincoln, de luxe divisie van Ford, kondigde woensdag aan dat het samenwerkt met Rivian om een nieuw elektrisch voertuig te ontwikkelen.
"Werken met Rivian is een cruciaal punt voor Lincoln als we naar een toekomst toe gaan die volledig elektrische voertuigen omvat," zei Lincoln president Joy Falotico. "Dit voertuig zal Quiet Flight naar een nieuwe plaats brengen - geen uitstoot, moeiteloze prestaties en verbonden en intuïtieve technologie. Het wordt prachtig."

Quiet Flight is een soort mantra van Lincoln, waarbij de focus ligt op het ontwerpen en ontwikkelen van een stille, comfortable user experience. Een elektrische aandrijving zal daarbij een grote stap voorwaarts zijn.

Het elektrische voertuig zal worden gebouwd op de Skateboard basis van Rivian en maakt deel uit van de geplande aandeleninvestering van Ford Motor Company in Rivian. Daarmee komt het aantal modellen dat gebaseerd is op Rivian's technologie op 4.

Lincoln kennende wordt de auto een SUV en geen pickup truck, zoals de R1T.

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over elektrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0