Mercedes-Benz halveert EQC verkoopdoelstelling door batterijschaarste

Mercedes-Benz heeft naar verluidt zijn EQC elektrische SUV-productiedoelstelling gehalveerd vanwege een tekort aan batterijcellen van LG Chem, volgens een nieuw rapport uit Duitsland. De EQC is de eerste next-gen elektrische auto van Mercedes-Benz van Daimler en lanceert de nieuwe EQ-serie EV's van de Duitse automaker.

In oktober riep het de eerste serie EQC elektrische SUV's in productie al terug over een probleem dat de transmissie kon blokkeren. Ook zijn de productie en verkoop extreem traag geweest. Op hun thuismarkt in Duitsland heeft Mercedes-Benz vorig jaar slechts enkele tientallen eenheden geleverd.

Reacties

Grasbaal
Ja ja, ze kunnen ze gewoon niet verkopen....
Tinus
Audi had vorig jaar al hetzelfde probleem met dezelfde leverancier:
theverge.com/2019/4/…
Grasbaal
Mercedes-Benz spreekt berichten tegen dat het de productie van de volledig elektrische EQC moet terugschroeven door een batterijentekort bij toeleverancier LG Chem, zo meldt Reuters: nu.nl/auto/6026032/…

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Heb jij ervaring met de Mercedes EQC en hebben de onderwerpen batterijschaarste en LG Chem geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door Mercedes foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!