Zonneenergie

Zonneenergie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. In Nederland zijn voornamelijk twee technieken in gebruik die zonlicht omzetten in een andere vorm van energie: zonnecollectoren (of zonneboilers) en zonnepanelen. De juiste spelling is eigenlijk zonne-energie. Met streepje dus.

Solar Team Eindhoven persenteert 's werelds eerste mobiele woning op zonne-energie, genaamd...
Solar Team Eindhoven persenteert 's werelds eerste mobiele woning op zonne-energie, genaamd Stella Vita. Het voertuig wekt genoeg zonne-energie op om op te leven en te rijden. Hiermee zetten de studenten de volgende stap naar een duurzame toekomst. Op 19 september gaat het zonnehuis op wielen voor het eerst de weg op en begint een reis door Europa.

Stella Vita is een zelfvoorzienend huis op wielen. Dit houdt in dat het mobiele huis zelfvoorzienend is op het gebied van energie. Door zonnepanelen op het dak is het onafhankelijk van oplaadstations. Het voertuig genereert voldoende zonne-energie om te rijden, te douchen, TV te kijken, je laptop op te laden en koffie te zetten. 🔗

Zonneenergie FAQ


Wordt de Stella Vita ooit in productie genomen?

Ik zag de video van Fully Charged over de Stella Vita. Wordt deze zonneenergie camper ooit in productie genomen?
+1
EVExpert
Volgens Solar Team Eindhoven is het denkbaar dat de camper over vijf jaar op de markt komt, ook al is het prototype niet ontworpen voor massaproductie. De technologie is beschikbaar, maar kopers moeten eerst vertrouwd raken met het concept van zo'n auto.

Misschien dat het team van Lightyear One iets kan met het concept! Die mensen komen immers ook voort uit Solar Team Eindhoven.

Bekijk dit antwoord