Rivian R1T

Foto's
22
Video's
1
Topics
2

Ervaring

Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Alles over de Rivian R1T

De Rivian R1T is een volledig elektrische pick-up van de nieuwe Amerikaanse autofabrikant Rivian. De R1T staat gepland om eind 2020 in productie te gaan. De vierwielaangedreven geëlektrificeerde opstelling belooft meer dan 750 pk en 0-100 km/u tijden van drie seconden - gelijk aan een exotische sportwagen. Er zijn drie accupacks beschikbaar: 105 kWh, 135 kWh of 180 kWh. De actieradius is naar verluidt maximaal 640 km per volle accu. Met een indrukwekkend trekgewicht van bijna 5000 kg heeft de Rivian R1T traditionele full-size trucks als de Ford F-150 en Chevrolet Silverado in het vizier. Met de R1T pickup legt Rivian de nadruk op off-road capaciteiten en avontuur dankzij de bodemspeling tot 36 cm en de mogelijkheid om tenten en andere uitrusting bovenop de auto te monteren. Een coole feature van de R1T is de zogenaamde tank-turn, waarmee hij om zijn as kan draaien door de wielen afzonderlijk aan te drijven. Uiteraard is deze auto geknipt voor Amerika, wat niet wegneemt dat de exportmarkten naar verwachting een jaar na de leveringsstart worden bediend. Gaan we de Rivians ook in Nederland regelmatig zien?

Rivian R1T nieuws

Oprichter Rivian: verwacht lagere introductieprijs

28 januari 2020
Rivian oprichter en president R.J. Scaringe vertelde Reuters dat de mid-range R1T pick-up truck met een glazen dak dat kan veranderen van blauw naar helder, minder zal kosten dan de eerder aangekondige $69.000. Het kan 482 km rijden met een volle accu. De R1S SUV zou voor ongeveer $72.000 te koop komen. Scaringe weigerde om te vertellen hoeveel potentiële kopers tot dusver $1.000 hebben overgemaakt voor een terugbetaalbare reservering van een Rivian, maar hij zei dat de reactie ,,werkelijk positief" was geweest.

Rivian R1T kan op de plek draaien met Tank Turn

23 januari 2020
Tijdens de kerstdagen kregen we een cadeautje van Rivian. Het merk plaatste een video van een R1T die de nieuwe 'Tank Turn' mode toont.