Volvo Polestar 2
Forum

Foto's
7
Video's
3
Topics
25
De Polestar 2 is een elektrische auto gemaakt door Polestar, het elektrische submerk van Volvo. Dit is de tweede Polestar, de hybride Polestar 1 was hun eerste auto. De 2 leent overduidelijk zijn design van moederbedrijf Volvo, hij heeft veel weg van een sportieve versie van de Volvo XC40. De Polestar 2 van het Zweedse merk is onderhuids ook identiek aan de Volvo, maar combineert dit met een “Fastback” look en wat accenten die uniek voor de Polestar zijn. De accu is 75 kWh en daarvoor heb je een geschat bereik van rond de 450 kilometer. De Polestar 2 zal het ongetwijfeld goed doen in Nederland, hij biedt immers een trekhaak aan als optie.
Staat nu als 6 weken bij de dealer na 9 dagen gereden te hebben

Volvo Polestar 2 gebruikers FAQ


Polestar 2 - Werkelijke range?

Na de eerste duizend kilometers kom ik tot de conclusie dat range en werkelijke kilometers een ruime factor 2 verschillen. Zowel op korte rit als langere rit (120km enkele reis). Ik rij normaal en zit op de indicatie van rijprestatie tegen 'zuinig' aan. Rij ook al 7 jaar EV. Het is nu 17…
+2
Hi Dominic, lange ritten voor 90% snelweg. Snelheid 100 km/h. Kortere 50%. Ik haal jouw waarden dus bij lange na niet, hooguit 200km.

Verbeter dit antwoord

Polestar 2 - Polestar account toevoegen aan profiel?

Ik vroeg me af of iemand al had geprobeerd het Polestar-account toe te voegen aan een gebruikersprofiel. Het komt als een van de 3 opties (inclusief Google en Spotify) maar accepteert de inloggegevens niet. Geen idee wat het zou doen als het wel zou verbinden - gewoon nieuwsgierig. Polestar…
+1
Bij het eerste gebruik of na een fabrieksreset is het profiel Beheerder vooraf geïnstalleerd en actief in de auto.

Het Beheerder-profiel heeft beheerdersrechten en kan niet worden gewist.

Druk op het poppetjes symbool helemaal bovenaan op het middendisplay om naar profielen te gaan.

polestar.com/nl/manual/…

Op het homescherm verschijnen de initialen van het actieve profiel. Wanneer het systeem is uitgelogd, verschijnt in plaats daarvan het poppetjes-symbool.

Je kunt ook je sleutel koppelen aan een profiel. Op die manier wordt het profiel telkens automatisch met alle bijbehorende instellingen geselecteerd als de auto wordt gebruikt met die specifieke sleutel.

polestar.com/nl/manual/…

Het laatst gebruikte profiel wordt geactiveerd als een sleutel niet aan een specifiek profiel gekoppeld is.

Verbeter dit antwoord

Hoe stel ik Wi-Fi in op mijn Polestar 2?

Ik begreep dat de auto thuis aangesloten kan worden op je Wi-Fi netwerk. Hoe doe ik dat?
+2
Als de auto bij je thuis geparkeerd staat kan de auto worden gekoppeld aan dat netwerk.

Om de auto aan te sluiten op je Wi-Fi -netwerk doe je het volgende:

Ga naar het appscherm en open daarna instellingen .

Kies Netwerk en internet.

Druk op het veld voor Wi-Fi om een lijst met beschikbare netwerken weer te geven.

Selecteer het gewenste netwerk, voer eventueel het wachtwoord in en maak verbinding.

Indien gewenst kan de auto worden aangesloten op een extern Wi-Fi -netwerk.

Wil je gebruik maken van de dataverbinding van een mobiele telefoon? Activeer dan een gedeelde internetverbinding op uw mobiele telefoon en maak daar verbinding mee

Bij Apple deel je de Wi-Fi verbinding op deze manier:
support.apple.com/nl-nl/HT204023/

Verbeter dit antwoord

Stoelen Polestar 2 oncomfortabel?

Ik heb sinds 30 oktober mijn Polestar 2 en de auto is echt genieten. Er is voor echter één ergernis, en dat is het comfort van de stoelen, ik heb niet die leren stoelen maar de standaard, en het zit klote. De sensoren in de stoel voelen als een knikker onder het ‘matras’, en ook de naden…
+1
Zelf kan ik ook niet wennen aan de stoelen van de polestar. Kom zelf uit een v40 waar ik heerlijk in zit. De polestar geeft me altijd een vermoeide onderrug. Ben nu bezig de stoel te laten aanpassen door een specialist.

Verbeter dit antwoord

Polestar 2 - Waarschuwingen op het dashboard

In de Polestar 2 heb ik al verschillende vreemde berichten gehad die af en toe verschijnen en dan weer weggaan. Op het dashboard heb ik waarschuwingen gehad over het feit dat verschillende functies van de auto niet beschikbaar zijn of niet goed werken. Tot nu toe heb ik dit gehad:…
+1
Het lijkt er op dat er een aantal van deze problemen zijn opgelost met de software updates van Polestar. We zitten inmiddels op versie P2.0:
polestar.com/nl/manual/…

Verbeter dit antwoord

Polestar 2 - Sommige connectiviteit Polestar 2 nog niet beschikbaar?

Ik kan de Polestar app niet vinden in de appstore en ook is voor mij de phone-as-key functie nog niet beschikbaar. Ben ik de enige hierin?
Je bent niet de enige helaas... Deze features zijn nog niet gepubliceerd door Polestar omdat ze nog niet volledig klaar zijn. Polestar zal de functies waarschijnlijk tegen het einde van het jaar vrijgeven.

Verbeter dit antwoord

Polestar 2 - Praktische oplossing voor krassen op het pianozwarte paneel rond de versnellingspook?

Hoi Polestar 2 eigenaren, Ik las over het krasgevoelige pianozwarte materiaal rond de versnellingspook. Natuurlijk wordt een nieuwe auto gebruikt en krijgt hij na verloop van tijd wat krassen, maar heeft iemand al een handige oplossing gevonden om te voorkomen dat die krassen ontstaan?
Er zijn speciale kits voor het repareren van de plastic hoogglas trims en panelen in elke auto. Als de krassen niet te groot zijn tenminste. Hier meer informatie over deze DIY oplossing:

holtsauto.com/holts/news/…

Verbeter dit antwoord

Hoeveel kilo mag een Polestar 2 trekken?

Kun je met een Polestar 2 een volgeladen 1,5 paardentrailer trekken (ca. 1.200 kg)?
+1
Hoi Tinus. Dat mag zeker. Het trekgewicht van de polestar 2 is 1500 kilo. Je paarden kunnen dus ook mee als ze flink wat gegeten hebben.

Verbeter dit antwoord

Polestar 2 - Voldoende ruimte voor lange mensen?

Een collega van mij wil graag een Polestar 2 leasen, alleen maakt zich zorgen of hij wel fatsoenlijk in de auto past. Hij is 1,98 lang. Zijn er op dit vlak ervaringsdeskundigen die hier meer over kunnen vertellen?
+2
Ikzelf ben ook vrij lang en heb proefgereden in een Polestar 2. Er is wel veel hoofd- en beenruimte in de bestuurdersstoel, maar ik heb de stoel moeten laten zakken om niet hoofd te stoten op de weg naar binnen. Je zult ook zien dat het zicht wordt belemmerd door de behuizing van de achteruitkijkspiegel, die zoals bij veel moderne auto's vrij groot is.

Verbeter dit antwoord

Polestar 2 - Resetten van 4g verbinding?

Mijn auto is de afgelopen dagen 'offline' geweest - geen enkele verbinding met 4G data. Is er een manier om de verbinding te resetten om te zien of hij daardoor wakker wordt?
+2
Ik heb wat gevonden op de site van Polestar support.

"If you experience interruptions with the internet connection, you can reboot the system via the centre display by pressing and holding the home button for 20 seconds until the screen goes blank. Alternatively, you can turn mobile data off and then on again. If the interruptions persist, please contact Polestar Support."

Dus je home knop lang ingedrukt houden tot het scherm weggaat. En uiteraard de mobiele data uit en aan doen.

Verbeter dit antwoord

Polestar 2 - Mijn systeem loopt vast, hoe kan ik de auto resetten?

Mijn systeem loopt vast en soms reageert het gewoon slecht. Is er een manier om de Polestar 2 handmatig te resetten of iets dergelijks?
+1
Hey daar. Dit kun je uitvoeren zodra je Polestar stil staat:

Gebruikersgegevens en systeeminstellingen worden via het middendisplay gereset.

Instellingen waarvoor naar de standaardwaarde kan worden gereset:

  • apps
  • netwerkinstellingen
  • fabrieksreset

Bij doorverkoop moeten gebruikersgegevens en systeeminstellingen worden gereset naar de fabrieksinstellingen. Instellingen resetten via het middendisplay:

  1. Druk op Home.
  2. Druk op Instellingen.
  3. Ga verder naar System, Reset options om de gewenste instelling te resetten.


Om netwerkinstellingen te kunnen resetten of de auto naar de fabrieksinstellingen te kunnen resetten moet het gebruikersprofiel Beheerder zijn gekozen.

Verbeter dit antwoord

Polestar 2 - Over the air (OTA) updates en Carplay niet beschikbaar?

OTA updates en Apple carplay heb ik nog niet gezien in de Polestar 2. Komt dat nog?
+1
OTA updates en Apple carplay zijn jammer genoeg nog niet vrijgegeven door Polestar omdat de ontwikkeling hiervan nog niet afgerond is. We moeten er dus even op wachten. Voor OTA updates zul je eind van 2020 eenmalig langs de Polestar dealer of specialist moeten om OTA te activeren.

Verbeter dit antwoord

Polestar 2 - Ik hoor vaker over problemen met de 12V accu, is hier iets tegen te doen?

De accu op 12 volt schijnt erg snel leeg te lopen. Ik was benieuwd of iemand een idee heeft of dit te verhelpen is of hoe ermee om te gaan?
+2
Polestar zegt met een update bezig te zijn om de software van de 12v accu te verbeteren, zodat deze melding niet meer verschijnt en de 12V accu automatisch opgeladen wordt, net als de dynamo in een reguliere auto. Mijn collega kreeg bij de garage te horen dat het helpt als je de auto eerst in zijn N zet en daarna pas in de P. Dat zou dit probleem kunnen verhelpen en in ieder geval het leeglopen van de 12v accu vertragen.

Nog anderen met deze ervaring?

Verbeter dit antwoord

Polestar 2 - Lampen (dimlicht) te hoog afgesteld?

Volgens mij staat mijn dimlicht standaard te hoog afgesteld. Ik krijg in het donker continu groot licht signalen van tegenliggers die denken dat ik met groot licht op rij 's avonds. Nou is de Polestar niet een hele lage auto, maar dit lijkt me niet normaal. Of zal het aan de felheid van de…
Het is een bekend probleem bij de Polestar 2 dat af fabriek de lampen te hoog ingesteld staan. Sommige Polestar dealers kunnen deze hoogte gelijk voor je aanpassen zodra je het ze vraagt, maar ze zijn er ook die het pas willen doen na een soort garantie verzoek/melding vanuit Polestar.

Tip voor mensen die hun P2 nog krijgen, is om bij de aflevering gelijk hiernaar te vragen, dit bespaart je een hoop geërgerde lichtsignalen van tegenliggers in het donker.

Verbeter dit antwoord

Polestar 2 - Help! Spiegels klappen niet terug na achteruit rijden

Hey Evfans. Ik heb een paar dagen de Polestar 2 van een vriend te leen, alleen loop ik tegen een probleem aan. Toen ik achteruit inparkeerde draaiden de spiegels mee, maar ze willen niet meer terug draaien. Wat nu? Met de auto uit en aan doen is het soms verholpen, maar dat is niet altijd…
Je hebt niet de auto van je vriend stukgemaakt haha. Dit is een bekend probleem voor de Polestar 2 😄 Een makkelijke manier om dit op te lossen (totdat het softwarematig verholpen is door Polestar), is door je spiegelpositie op te slaan in je stoelvoorkeur. Staan je spiegels vervolgens niet goed, dan kies je je stoelvoorkeur en gaan je spiegels automatisch weer goed staan.

Verbeter dit antwoord
RECENT ACTIEVE POLESTAR 2 FORUM LEDEN
RECENTE FORUM REACTIES

Polestar 2 - Werkelijke range?