Rivian R1T
Forum

Foto's
22
Video's
3
Topics
3
De Rivian R1T is een volledig elektrische pick-up van de nieuwe Amerikaanse autofabrikant Rivian. De R1T staat gepland is sinds eind 2020 in productie. De vierwielaangedreven geëlektrificeerde opstelling belooft meer dan 750 pk en 0-100 km/u tijden van drie seconden - gelijk aan een exotische sportwagen.

Er zijn drie accupacks beschikbaar: 105 kWh, 135 kWh of 180 kWh. De actieradius is naar verluidt maximaal 640 km per volle accu. Met een indrukwekkend trekgewicht van bijna 5000 kg heeft de Rivian R1T traditionele full-size trucks als de Ford F-150 en Chevrolet Silverado in het vizier.

Met de R1T pickup legt Rivian de nadruk op off-road capaciteiten en avontuur dankzij de bodemspeling tot 36 cm en de mogelijkheid om tenten en andere uitrusting bovenop de auto te monteren. Een coole feature van de R1T is de zogenaamde tank-turn, waarmee hij om zijn as kan draaien door de wielen afzonderlijk aan te drijven. Uiteraard is deze auto geknipt voor Amerika, wat niet wegneemt dat de exportmarkten naar verwachting een jaar na de leveringsstart worden bediend.

Gaan we de Rivians ook in Nederland regelmatig zien? Volg het in ons Rivian R1T forum!