BMW i4
Forum

Foto's
12
Video's
3
Topics
3
De nieuwe BMW i4 is de nieuwste elektrische auto van BMW. Het mooie is dat het dit keer geen SUV wordt, maar een elektrische Gran Coupé. De "4" in de naam is eigenlijk alles. Dit is een elektrische auto in hetzelfde marktsegment als de 4 Serie Gran Coupé.

De digitale achteruitkijkspiegel en de iets bredere bumper eromheen vallen natuurlijk direct op. De grille van de i4 is echter ook erg opvallend. Bij andere elektrische auto's is de grille gesloten en heeft BMW de nieren gespreid om het uitmuntende design te benadrukken. Het exterieurdesign van deze concept-sportwagen heeft een lange neus, een langere wielbasis, een langzaam gebogen daklijn en een verhoogde achterkant. Het BMW curved display valt op in het interieur van deze elektrische coupé. Dit soort display geeft een moderne interpretatie van interieurdesign. Het digitale display bevindt zich volledig achter het stuur. De auto is ook uitgerust met een panoramadak en fysieke knoppen voor het iDrive-systeem.

Specificaties van de BMW Concept i4

De actieradius voor het productiemodel van de BMW i4 Concept is volgens de WLTP-norm 600 kilometer, met een vermogen van 530 pk. Het accupakket bestaat uit een 80kWh sterke batterij. In zo'n 35 minuten is het accupakket, met een 150 kW-lader, tot 80 procent van zijn capaciteit vol te laden. De topsnelheid zal boven de 200 km/u liggen en een sprintje van 0 naar 100 km/u zal binnen 4 seconden gaan. Een elektrische auto maakt geen geluid maar ook daar heeft BMW aan gedacht. In samenwerking met een componist en BMW’s Sound Designer zijn er unieke geluiden gemaakt. Zo zijn er geluiden gecomponeerd voor normale rijmodus, voor sportmodus en voor het starten van de auto.
RECENT ACTIEVE I4 FORUM LEDEN
RECENTE FORUM REACTIES

Home - Biochems